Planinarska šetnica padinama Učke

Oct 29, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Planinarsko društvo Transverzalac je u subotu, 25.10., organizirao planinarsku sekciju Matice umirovljenika Rijeke na planinarsku šetnicu po padinama Učke. Penzići su subotu proveli na dionici Opatijske planinarske obilaznice i to od Dobreća na slap Rečine a onda kanjonom Banine za Poljane i dalje prekrasnom šetnicom iznad Ičića i Opatije spustili se do mora u Opatiji.

Fotografija2512

Pratilo nas je lijepo vrijemea još ljepši pogled sa visine na cijeli Kvarner. Staza je prekrasna kroz raznoliku šumu, najprije kroz šumu Maruna, tu su dobro prošli oni koji su bili spretni i brzi pa su nešto i našli dok su drugi lagano napred.

Fotografija2498

Ipak smo svi došli do prekrasnog slapa na Rečini, to se nemože opisati nego treba doživjeti, vidi se iz priloženih slika. Ova voda sa bezbroj kaskada teče u pravcu Ike pod imenom Banina.

Banina1

Mi smo se dalje kretali nizvodno i uživali uz žumoru vode na kaskadama i divili se vodi koja je probijala i oblikovala to kamenje da dođe do mora.

Fotografija2504

Nas 19 penzića i dva pripravnika uživali smo u cjelodnevnom izletu uz pjesmu, veseli i razdragani stigli smo u Rijeku oko 18:00 sati, ipak sa umornim nogama, a vodiči zadovoljni jer nije bilo ozljeda.

Fotografija2516

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content