Posjet islamskoj zajednici

Feb 4, 2014 od     2 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Centar tehničke kulture Rijeka organizirao je 1.2.2014. godine,  po projektu “Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli”, razgledavanje Islamske zajednice u Rijeci i obilazak riječke džamije. Ni obilna kiša nije omela stotinjak građana da posjete najljepšu džamiju u Europi. Idejno rješenje za džamiju dao je, danas pokojni, akademski kipar Dušan Džamonja, a projektirali su je arhitekti Branko Vučinović i Darko Vlahović. Glavni donator je država Katar.

005

Na četiri etaže nalazi se džamija s pratećim prostorijama, uredi Islamske zajednice, kongresni centar, višenamjenska dvorana, restoran, društvene prostorije, stanovi, te podzemna garaža.

007

Prisustvovali smo muslimanskoj molitvi i nakon islamskog obreda, imam (vođa) nas je upoznao sa zanimljivostima vezanih uz džamiju, te odgovarao na naša pitanja.

Film o nastanku džamije od polaganja kamena temeljca, pa do današnje impresivne građevine, prikazan nam je u kongresnoj dvorani.

015

Izgradnja ove prekrasne džamije potvrda je da građani Rijeke bez iznimke  ostvaruju svoje pravo na vjerske slobode.

Hvala organizatorima iz CTK-Rijeka za ovaj obilazak i Islamskoj zajednici koja nas je ugostila!.

012

Enza Matijević, KSO Belveder-Kozala

2 Komentara + Dodajte komentar

  • Od otvaranja džamije željela sam obići to velebno zdanje.Iskoristila sam priliku ponude organizatora i vrlo sam zadovoljna jer sam mogla doživjeti u živo islamski obred za što se rijetko pruža prilika. U zadnjih dvadeset trideset godina rijetko me oduševi neka nova moderna građevina ili spomenik.Moderna umjetnost mi je najčešće nerazumljiva.Ova džamija je iznimka,zdanje je dojmljivo,impresivno i sve čestitke arhitektima i pok Đamonji kao idejnim začetnikom.Čestitke organizatorima ovog posjeta i domaćinima hvala.Lovorka Stanger

  • Krasno! Sta da kazem drugo. Ja sam bila naravno ali i cjeli klub na posjetu! Veslilo mi se Srce…jako i kazem sebi: koji KLUB <3 Divno, da mene Bog u taj klub salje. Hvala vama svima, jako sam ponosna na vas i svukuda vas spominjam. Budite svih puno pozdravljeni <3

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content