Posjet Prvoj riječkoj hrvatskoj gimaziji

Nov 24, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Posjet polaznika napredne grupe engleskog jezika Matice umirovljenika grada Rijeke, posjetila je Prvu riječku hrvatsku gimnaziju, te je s riječkim maturanticama 4.d razreda provela dva zanimljiva sata.

 

Matica umirovljenika Grada Rijeke već dugi niz godina, između mnogih aktivnosti, provodi i tečajeve stranih jezika. Za početne i napredne tečajeve njemačkog, engleskog i talijanskog , a od ove godine i španjolskog jezika vlada veliko zanimanje a grupe su popunjene s obzirom na mogućnost individualnog rada voditelja. Sam tečaj traje tri mjeseca i nastava je uglavnom prepuštena kreativnim sposobnostima volontera-predavača.

Da ta kreativnost nema kraja pokazuje napredna grupa engleskog jezika koja je s voditeljicom Jasminkom Batagelj, umirovljenom profesoricom engleskog jezika, posjetila  Prvu riječku hrvatsku gimnaziju. Dočekale su ih maturantice 4. d razreda i njihova profesorica Anita Jokić. U okviru teme “Žene i njihov položaj u društvu” poigrale su se kvizom “Nekad i sad”  te raspravljale o očekivanjima društva u doba kada su umirovljenice bile mlade, te kakva su ta očekivanja danas. Kroz niz zadataka upoznale su se s “pravilima”  za “dobru ženu” iz 1955., a zatim razgovarale o razlikama, promjenama i pomacima koji su se dogodili kroz pedeset i više godina.  Zajednički finalni zadatak bio je osmisliti “Sedam zlatnih pravila za modernu ženu”. Aktivnosti su se odvijale u grupama i isključivo na engleskom jeziku.

Obje skupine su uživale u druženju, razmjeni mišljenja i pisanju pravila. Zaključile smo da “seniorke”(u školi, tj. maturantice i članice Matice) imaju mnogo više zajedničkih no različitih tema i razmišljanja. 

Povratne informacije dobivene nakon dva školska sata ‘koja su proletjela’ možemo sažeti u samo jedno pitanje: “Kad se ponovno vidimo?”

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content