Povratak iz Makarske za Rijeku

Jul 2, 2013 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Izleti i putovanja

Došao je dan kada završava naš odmor u Makarskoj, 17.lipanj 2013. god. Da ne budemo previše tužni zbog povratka svakodnevnim obavezama u Rijeci, organizatori putovanja razveselili su nas izletima na otok Murter i  za mene prekrasan grad Zadar.

135

Otok Murter je po ukupnoj površini i broju stanovnika najveći otok Šibensko-kninske županije.  Na samom otoku nalaze se brojne uvale gdje su se prostorno širila naselja. Poznata su: Tisno, Jezera, Betina i Murter. Čisto more i lijepe plaže privlače mnoge turiste .

Napuštamo Murter jer nas čeka ručak  i to prava dalmatinska pašticada i palačinke za desert.

Nastavljamo put i stižemo u središte Zadarske županije – grad Zadar .

Imamo vremena za obilazak nekih od znamenitosti kao što su crkva Sv.Donata, katedrala Sv. Stošije, te prošetati Kalelargom – glavnom zadarskom ulicom. Prvo su nas privukle morske orgulje na zadarskoj rivi, koje su napravljene po projektu arhitekta Nikole Bašića. Sjeli smo na stepenice (orgulje) i uživali u svirci mora .

129

Uz same orgulje nalazi se Pozdrav Suncu, napravljen od tristo višeslojnih staklenih ploča  postavljenih u obliku pruga, promjera 22 metra. Sa tog mjesta pruža se pogled na Zadarski kanal, otoke i zalazak Sunca .

136

Između Zadra i Rijeke stajemo u najstarijem gradu gornjeg Jadrana, Senju. Neki su popili kavicu, a neki su se osvježili sladoledom.

Ugodno putovanje uz pregršt novih dojmova s naše Jadranske obale sretno je završilo. Stigli smo u Rijeku u večernjim satima.

Enza Matijević , KSO Belveder – Kozala

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Ooooh, da. Bilo je tako divno- krasno Enza. Hvala ti za opisivanje, Draga. Pozdrav Zara

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content