Predavanje na temu celijakije i bezglutenske prehrane za umirovljenike

Naši članovi sudjelovali su u Klubu Centar na predavanju i saznali više o benefitima bezglutenske prehrane. Knjigu “Tisuću lica celijakije” možete pronaći u našoj knjižnici.

 

 

Udruga oboljelih od celijakije PGŽ Rijeka će u suradnji s Maticom umirovljenika grada Rijeke tijekom rujna i listopada održati predavanja po klubovima na temu celijakije i bezglutenske prehrane u sklopu projekta „Celijakija-sada znam više“ za ljude starije životne dobi, financiran od Grada Rijeke.

Prvo predavanje održati će se u Klubu Centar u četvrtak 20.9.2018. godine u 10,00 sati. Na predavanjima će se prisutnima podijeliti knjižice “1000 lica celijakije”.

Što je to celijakija i kako se liječi? Zbog čega se tako često spominje posljednjih godina i kolika je uistinu štetnost glutena? Koje bolesti su posljedice neliječene celijakije i naposlijetku, imam li možda i ja celijakiju?…samo su neka od pitanja na koje će vam predavačica Marina Milinović, predsjednica Udruge za celijakiju PGŽ Rijeka odgovoriti te predstaviti u sklopu projekta “Celijakija- sada znam više!” podržan u cijelosti od Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke. 

Nakon predavanja koje će se održati u četvrtak 20.9.2018. g. u Klubu Centar,  Ul. Kružna 5 u Rijeci s početkom u 10 sati, Marina Milinović će uručiti predsjedniku Matice umirovljenika gosp. Emilu Baumgartneru, edukative knjižice  “Tisuću lica celijakije” namjenjene općoj populaciji kako bi se podigla svijest o ovoj kameleonskoj bolesti koja zahvaća djecu i odrasle. 

Budući da se Udruga za celijakiju PGŽ Rijeka nalazi u velikom zdravstvenom projektu Focus IN CD ( Fokus na celijkaiju), također će biti predstavljeni glavni ciljevi projekta koji ima svrhu objediniti znanje različitih stručnjaka te kreirati nove alate za učenje kako zdravstvenih djelatnika tako i pacijenata.

 

Više o ovoj temi možete poslušati OVDJE

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content