Prijave za tečajeve stranih jezika u Matici

Sep 9, 2013 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Učenje za 3. dob

Matica umirovljenika grada Rijeke u suradnji sa Filozofskim fakultetom u Rijeci organizira tečajeve stranih jezika. Predavači su studenti završnih godina koji aktivnost obavljaju volonterski. Prvi korak u vašoj prijavi za ovogodišnji tečaj stranih jezika je ispunjavanje upisnog obrasca. Prijave primamo do petka, 4.10.2013 u 11:00 sati, a prijaviti se mogu svi članovi Matice.

Nakon toga svi prijavljeni sudjeluju u testiranju predznanja stranog jezika za koji su se prijavili, kako bi se formirale grupe homogene po znanju. Za svaki jezik će biti ponuđena dva termina testiranja u 10. mjesecu i dolazak na jedan od tih termina je obavezan. Nakon testiranja, članovi će biti raspoređeni u grupe sukladno njihovom predznanju i grupe će dobiti tjedne termine u kojima će održavati tečaj.

Nakon formiranja grupa, a prije početka tečaja, članovi moraju uplatiti 100 kuna. Taj iznos pokriva trošak cijelog tečaja i sve materijale koji se koriste. Članovi nemaju dodatni trošak tijekom trajanja tečaja. Tečaj počinje početkom 11. mjeseca i traje do sredine 6. mjeseca sljedeće godine. Tijekom 2. mjeseca tečaj se neće održavati zbog ispitnih rokova na fakultetima. Predavanja se održavaju jednom tjedno.

vlcsnap-2013-06-18-11h17m23s140

Ako ponuđeni termini ili grupe nekom članu neće odgovarati, on(a) će isključivo sa studentima dogovoriti zamjenu termina, ako je to moguće. Po dogovoru, studenti će o tome obavijestiti Maticu. Ako član ne bude zadovoljan terminom ili bili kojim aspektom tečaja u prva tri sata održavanja, može odustati od tečaja, uz puni povrat uplaćenog novca.

Članovi ne mogu svojevoljno isprobavati različite grupe jezika ili se prebacivati bez odobrenja studenata koji vode tečaj. Svi polaznici tečaj pohađaju svojevoljno i prihvaćaju ponuđene uvjete. U protivnom, mogu svoje mjesto prepustiti drugim polaznicima. U slučaju većeg broja prijava u odnosu na slobodna mjesta, moguće je da svi prijavljeni neće moći pohađati tečaj jezika.

Termini testiranja i grupe polaznika bit će objavljeni na oglasnim pločama u Matici, na Radio Rijeci u emisiji „Zlatne godine“ i na internet stranici penzici.rijeka.hr. Matica neće pozivati i osobno obavještavati članove. Molimo članove da informacije potraže na navedenim mjestima kako bi osigurali svoje mjesto na tečaju.

IMG_8548

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content