Projekt „Učim. Hodam. Osjećam.“ – Usluga socijalnog mentorstva za starije osobe

Sep 19, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

U sklopu projekta „Učim. Hodam. Osjećam.“ započinje edukacija o socijalnom mentorstvu koja će održati 22. i 23.9.2022. godine.

U sklopu projekta „Učim. Hodam. Osjećam.“ započinje edukacija o socijalnom mentorstvu koja će održati 22. i 23.9.2022. godine.

Edukacija ima za cilj dovesti do pozitivne promjene u socijalnom statusu pojedinaca različitim aktivnostima osnaživanja pri čemu je fokus na njihovim sposobnostima i potencijalima kako bi se prevenirala institucionalizacija, povećalo uključivanje u zajednicu, te se u konačnici bolje integrirali u zajednicu u kojoj žive. Konačni cilj socijalnog mentorstva se prilagođava željenim ishodima za pojedinu ciljanu skupinu (starije osobe, mladi, ovisnici i dr.).

Socijalno mentorstvo kao model stručnog rada sa starijim osobama omogućuje  socijalnu integraciju korisnika i prevenciju siromaštva, a time i ostvarivanje ključnih načela ove djelatnosti. Socijalni mentor može pomoći starijoj osobi u ostvarivanju ljudskih, pravnih i financijskih prava pri uključivanju i konzumiranju javnih i socijalnih usluga u zajednici.

Projekt „Učim. Hodam. Osjećam.“ (UP.04.2.1.11.0094) provodi Matica umirovljenika grada Rijeke zajedno sa svojim partnerima, Maticom umirovljenika Hrvatske i Klubom športske rekreacije Gorovo. Ukupna vrijednost projekta iznosi 338.008,45 kn, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i državni proračun Republike Hrvatske.

Za sudjelovanje u projektnim aktivnostima obratite se na telefon 051/212-109, e-mail penzici.ri@gmail.com ili dođite osobno u Kružnu 5.

plakat-A3_v6_page-0001-600x849.jpg (600×849)

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content