Projekt „Učim. Hodam. Osjećam.“ – Usluga socijalnog mentorstva za starije osobe

Oct 4, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Socijalno-pravna zaštita

U sklopu projekta „Učim. Hodam. Osjećam.“ dana 22. i 23.9.2022. godine održana je dvodnevna edukacija o socijalnom mentorstvu.

Tijekom prvog dana obrađene su teme definiranje i osnovni pojmovi u socijalnom mentorstvu, starost i siromaštvo, socijalno mentorstvo kao socijalna usluga i model rada s korisnicima, djelotvorno vođenje slučaja i mapiranje u lokalnoj zajednici. Drugi dan su detaljnije obrađene teme svih faza socijalnog mentorstva (inicijalna faza, faza građenja odnosa, faza određivanja smjera, faza napredovanja i faza završetka odnosa).

Nakon edukacije provedena je njena evaluacija u kojoj su sudionici naveli da im je edukacija ispunila njihova očekivanja te da im je edukacija bila zanimljiva, poučna i prilagođeno njima.

Projekt „Učim. Hodam. Osjećam.“ (UP.04.2.1.11.0094) provodi Matica umirovljenika grada Rijeke zajedno sa svojim partnerima, Maticom umirovljenika Hrvatske i Klubom športske rekreacije Gorovo. Ukupna vrijednost projekta iznosi 338.008,45 kn, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i državni proračun Republike Hrvatske.

 

plakat-A3_v6_page-0001-600x849.jpg (600×849)

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content