Provedba nordijskog hodanja u sklopu projekta ‘Učim. Hodam. Osjećam.’

Projekt „Učim. Hodam. Osjećam.“ Osnaženje kapaciteta i povećanje kvalitete usluga.

Projektom „Učim. Hodam. Osjećam.“ dodatno će se osnažiti udruge prijavitelja i partnera te će po završetku projekta dodatno osnažiti svoje kapacitete i povećati kvalitetu usluga koje pružaju svojim korisnicima.

U sklopu projekta razvijene su kvalitetne aktivnosti za rješavanje potreba starijih osoba u uključivanju u lokalnoj zajednici s naglaskom na povećanje kapaciteta umirovljeničkih udruga te dostupnost usluga. Organizirat će se 5 tečaja nordijskog hodanja za ukupno 30 umirovljenika i starijih osoba koji će kroz ovu aktivnost poboljšati svoju kondiciju te općenito psihofizičko stanje. Jedan tečaj traje 24 sata, te uključuje minimalno 6 osoba i jednog volontera. 

Do sada smo održali dva tečaja, kroz koja je uključeno ukupno 15 osoba te jedna volonterka, kroz sveukupno 16 šetnji na različitim lokacijama u Rijeci i okolici. Cilj ove aktivnosti je povećanje kapaciteta umirovljeničkih organizacija za preuzimanje aktivnije uloge u rješavanju potreba starijih osoba u lokalnoj zajednici s naglaskom na prevenciju socijalne isključenosti i krizne situacije. 

 

 

 

Matica umirovljenika grada Rijeke zajedno s partnerima, Maticom umirovljenika Hrvatske i Klubom športske rekreacije Gorovo od 21. ožujka 2022. do 21. ožujka 2023. godine provodi projekt „Učim. Hodam. Osjećam.“ (UP.04.2.1.11.0094). Ukupna vrijednost projekta iznosi 338.008,45 kn od čega 287.307,18 kn sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 50.701,27 kn sufinancira državni proračun Republike Hrvatske .

Za sudjelovanje u projektnim aktivnostima obratite se na telefon 051/212-109, e-mail penzici.ri©gmail.com ili dođite osobno u Kružnu 5.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.


Rispekt
Skip to content