Radio Rijeka, 03.10.2021.

Oct 1, 2021 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Slušajte nas na radio Rijeci, u nedjelju, 03. listopada 2021. godine, u 9,15 sati, u emisiji “Zlatne godine”

Radio Rijeka Zlatne godine, 03. listopada 2021., Nebojša Petrc, Klub Podvežica, 

 

KLUB PODVEŽICA

Radno vrijeme kluba Podveživa je od ponedjeljka do petka od 16-20 sati. Obilježili smo Dan starijih osoba 01.10.2021. na kojem smo se družili i zabavili. Od 04.10.2021. započinjemo sa tjelovježbom, ponedjeljkom-srijedom-petkom  od 17 sati.

Također 13.10.2021. za svoje članove organiziramo izlet u Rovinj i Svetvičent. Informacije o izletu izvješene su na oglasnoj ploči Kluba ili nas možete kontaktirati telefonski.

Šalter u Kružnoj radi svaki dan od ponedjeljka do petka od 08 do 11, a Klub od 08 do 12 odnosno od 15 do 19 sati. Pozivamo sve zainteresirane da dođu, popiju kavu i odigraju partiju šaha, pikada ili samo na čašicu razgovora.

U tjednu koji je za nama imali smo jako puno događanja  vezanih za Međunarodni dan starijih osoba.

Održan je šahovski turnir “Ivan Farkaš” pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i gradonačelnika Marka Filipovića i supokrovitelja Komunalno društvo Kozal. Turnir je završen proglašenjem pobjednika i podjelom nagrada. Zahvaljujemo se vrijednim organizatorima Šahovskog kluba Rijeka a posebno poštovanom Marijanu Majnariću.

Kazališna grupa Intermezzo uprizorila je predstavu “Bura i klobuk” koja se posjetiteljima jako svidjela. Nakon predstave je odlučeno osnovati vlastitu grupu koja bi se bavila glumom, a vodio bi je gospodin Mansur Puhovac. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane a koji vole scenski izričaj da se jave u Kružnu. 

U parku Mlaka, pod motom “Ne prestajemo se igrati zato što starimo, već starimo zato što se prestajemo igrati”, održani su susreti  umirovljenika i njihovih unuka. Družilo se igralo i plesalo na radost i jednih i drugih.

SUBVENCIONIRANA PREHRANA

Pozivamo korisnike subvencionirane prehrane da do 05. listopada podignu bonove za mjesec listopad te da nam prenesu dojmove o kvaliteti usluge i skuhanih obroka. Podsjećamo da je hranu preko tjedna moguće konzumirati u restoranu od 11:30 do 12:30, a subotom, nedjeljom i praznikom hrana se preuzima od 10:00 do 11:00 sati.

KREATIVNE RADIONICE

Radionice Stilista  započinju s radom od sutra, 04. listopada 2021. godine u Verdievoj, od 15-18 sat.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, dana 04. listopada 2021. godine u 17,00 sati u klubu Srdoči, održati će se izložba Slikarica „Tri srdočka pinela“.

 

REKREACIJA

Nastavljamo s programima rekreacije koji su osmišljeni motivirati umirovljenike za uključivanje u redovno vježbanje. Ciljana skupina ovog projekta su umirovljenici i osobe starije životne dobi koje trebaju vođenje u procesu tjelovježbe.

 NORDIJSKO HODANJE

Nordijsko hodanje održava se redovito utorkom. Ovaj put u utorak 05. listopada u 10 sati nalazimo  na Drenovi, na okretištu autobusa broj 5. Nakon  zagrijavanja krećemo na hodnju do Kablara i/ili do Ronjgi i nazad. Obucite se sportski i slojevito te ponesite bocu vode.

 BAZENI KANTRIDA

Rekreacija na bazenima Kantrida je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12:30 do 14:30,  Ovakvo rekreativno vježbanje iznimno je popularno kod umirovljenika jer nije opasno za ozljede. Osim što se radi na poboljšanju tjelesne forme aktiviranjem  gotovo svih mišićnih skupina, prednost je i činjenica da se u vodi osjećamo lakše, zbog čega je i samo vježbanje manje naporno. Također, obzirom da se u vodi manje oslanjamo na kosti i zglobove, oni su zaštićeniji nego prilikom vježbanja drugih sportova. 

Ovo programi se provode u suradnji s Riječkim sportskim savezom i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ, a uz potporu i pokroviteljstvo Grada Rijeke.

 

JOGA U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU

Vježbe joge nastavljaju se na Pećinama (Spinčićeva 2) srijedom u 8:00, a na Zametu utorkom i petkom od 15:30 do 17:00. Obavezna predbilježba na broj 091/911 13 70.

 

VJEŽBE U TERETANI

Nastavljaju se vježbe u fitness studiju u Dvorani mladosti  na Trsatu i dvorani Zamet. Termini za vježbanje na Zametu je ponedjeljak i srijeda 9,00-10,00,a Trsat ponedjeljak i četvrtak od 9,00-10,00. Prijave su moguće u Kružnoj odnosno direktno na lokaciji na kojoj želite vježbati.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

 

 

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content