Radio Rijeka, 07.02.2021.

Feb 5, 2021 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Slušajte nas na Radio Rijeci, u nedjelju, u 9,15 sati u emisiji “Zlatne godine”

 

RADNO VRIJEME KLUBOVA

Čekajući popuštanje epidemioloških mjera, povratak dosadašnjim aktivnostima i otvaranju klubova i podružnica Matice, radimo u režimu dežurstava. Na našim mrežnim stranicama ili na oglasnim pločama, objavljene su obavijesti o radnom vremenu u kojem možete obnoviti članstvo ili obaviti druge administrativne poslove.

Šalteri u Kružnoj 5 rade svaki radni dan od 8 do 11 sati. Možete nas dobiti na broj telefona 212 109, a informacije se mogu naći i na internetskoj stranici www.penzici.rijeka.hr.

 

BAZENI KANTRIDA

U sklopu popuštanje epidemioloških mjera, a u okviru pogodnosti koje osigurava članstvo u Matici, obavještavamo članove da će moći koristiti rekreaciju u uobičajenim terminima. Ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12:30 do 14:30 možete, uz pridržavanje mjera zaštite, posjetiti plivališta i uživati u opušanju plivajući.

 

NORDIJSKO HODANJE

Nakon uspješnog obilaska kastavske šume članove Matice pozivamo u utorak 09. veljače u 11 sati na Gornju Vežicu. Polazamo  od zvjezdarnice i krećemo se prema kapelici Sv. Križ na istiomenom brdu. Do tamo dolazimo autobusnom linijom broj 7A.  

Staza nije zahtjevna ali ćemo više vremena posvetiti zagrijavanju i vježbama snage. Ukupno vrijeme trajanja pohoda je cca 2 sata. Pošto se najavljuje kiša ponesite kišne kabanice i obujte odgovarajuću obuću. Kao i svaki put bit će formirane grupe već s obzirom na mogućnosti, brojnost i ovladanost tehnikom hodanja sudionika.

 

POGODNOSTI ZA ČLANOVE MATICE

 

Jedan od razloga učlanjenja u klubove i podružnice Matice su i mnogobrojni popusti koje članovi mogu ostvarito.Tako se po nižim cijenama mogu dobiti zdravstvene usluge u privatnim klinikama i ordinacijama, članstvo u Gradskoj knjižnici i ustanovama u kulturi, nabaviti ortopedska pomagala te cijeli niz različitih proizvoda i usluga. Sve popuste možete vidjeti na našim internetskim stranicama. Važno je uvijek prije odlaska u nabavku ili na preglede provjeriti valjanost kartice.

Ukoliko članarina nije obnovljena ove godine to se može učiniti na šalteru Matice ili u klubovima odnosno podružnicama. Potrebno je donijeti osobnu iskaznicu, a umirovljenici mlađi od 65 godina moraju imati i dokaz da su u mirovini. Godišnja članarina iznosi 40 kuna, a vrijedi do kraja kalendarske godine. Kako uz popuste samo za naše članove brojne trgovine nude pogodnosti svim umirovljenicima, dobro je prije kupovine odnosno plaćanja provjeriti i tu mogućnost. U tim slučajevima iskaznica može biti dokaz umirovljeničkog statusa.

 

  OVO JE RIJEKA STOTINU USPOMENA JEDNA PRIČA

U nedjelju 07. veljače u 11:30 i 16:00 organiziraju se vođene ture izložbom “Ovo je Rijeka-stotinu uspomena jedna priča” koja je u sklopu programa Rijeka 2020- Europska prijestolnica kulture. Ista je postavljena do 15. ožujka 2021. u Export drvu na Delti.  Broj posjetitelja koji istovremeno mogu biti na izložbi je ograničen, pa pozivamo zainteresirane da se prijave na e-mail adresu voditelja Mišela Budimilića budimilicmisel@gmail.com. Izložbu možete pogledati i u radnom vremenu Exporta: četvrtkom i petkom od 15:00 do 20:00 satite te subotom i nedjeljom između 11:00 i 20:00 sati. Pojedinačna cijena ulaznice ja 30 kuna.

 

 

 

 

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content