Radio Rijeka, 14.02.2021.

Feb 12, 2021 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka – Zlatne godine, 14. veljače 2021. godine

 

VALENTINOVO

Pozdravljamo sve umirovljenice i umirovljenike čestitajući im Valentinovo, blagdan zaljubljenih. Podsjećamo ih da nikad nije kasno  iskazati zaljubljenost i čestitati činom pažnje ili sitnim poklonom. Mi svima čestitamo šaljući virtualni stručak mimoze.

RADNO VRIJEME KLUBOVA

Čekajući popuštanje epidemioloških mjera, povratku aktivnostima i otvaranju klubova i podružnica Matice, i dalje radimo u režimu dežurstava. Na našim mrežnim stranicama ili na oglasnim pločama, objavljene su obavijesti o radnom vremenu. Pozivamo sve naše članove ili one koji to nisu, neka dođu u klubove, obnove članstvo ili obave druge administrativne poslove.

Šalteri u Kružnoj 5 rade svaki radni dan od 8 do 11 sati. Možete nas dobiti na broj telefona 212 109, a informacije se mogu naći i na internetskoj stranici www.penzici.rijeka.hr.

 

 

ŠKOLA STRANIH JEZIKA

 

Sretni smo da možemo najaviti novi ciklus škole stranih jezika koji planiramo početi krajem mjeseca ožujka. Svi oni koji misle osvježiti svoje znanje njemačkog, engleskoj i talijanskog, ili ga poboljšati, neka se prijave na šalteru u Matici.

 

BAZENI KANTRIDA

 

U sklopu popuštanje epidemioloških mjera, a u okviru pogodnosti koje osigurava članstvo u Matici, obavještavamo članove da će moći koristiti rekreaciju u uobičajenim terminima. Ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12:30 do 14:30 možete, uz pridržavanje mjera zaštite, posjetiti plivališta i uživati u opuštanju plivajući. Podsjećamo da su srijedom od 13 sati vođene rekreacije u bazenu kao i mjerenje tlaka i šećera u krvi (izvan bazena).

NORDIJSKO HODANJE

Članove Matice umirovljenika pozivamo dana 16. veljače u 11 sati na terminal ispred Molo Longa odakle idemo do kraja mola i nazad. Zbog najavljenog zahladnjenja preporučamo sudionicima pohoda da se slojevito obuku i ponesu bočicu vode. Kao i svaki put bit će formirane grupe već prema tome kako se pojedinci taj dan osjećaju.

 

CIJEPLJENJE KAO SPAS ILI KAO PROBLEM

 

Od pojave cjepiva AstraZeneca/Oxford, suočeni smo s nizom kontroverzi. S jedne strane epidemiolozi odnosno politika preporuča cijepljenje starijih od 18 godina bez ograničenja. S druge pak strane Matice umirovljenika Hrvatske i Sindikat umirovljenika Hrvatske, pozivajući se na veliki broj europskih zemalja koje su ograničile cijepljenje, traže od Stožera civilne zaštite da do daljnjega ograniči cijepljenje cjepivom AstraZeneca na populaciju stariju od 65 ili čak 55 godina starosti.  

Mi preporučamo umirovljenicama i umirovljenicima da prate razvoj situacije vezane uz cijepljenje spomenutim cjepivom, a da kod odluke konzultiraju svog liječnika obiteljske medicine.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content