Radio Rijeka, 17.01.2020.

Jan 17, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

RADIO RIJEKA, 19.1.2020., Ivančica Celevska, klub Centar

U tjednu koji je za nama bilo je puno događanja u kojima je sudjelovala Matica umirovljenika a među njima posebno izdvajamo:

  • konferenciju za medije na kojoj je, uz sudjelovanje gradonačelnika Grada Rijeke gosp. Vojka Obersnela, pročelnika Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke Željka Jurića, te predsjednika Matice Emila Baumgartnera kao domaćina, predstavljeno 11 novih pristupnih točaka besplatnom internetu. Područje pokrivenosti signalom besplatnog bežičnog pristupa internetu sada je prošireno, između ostalog, na Kružnu ulicu i prostor Matice umirovljenika. Ubuduće će posjetitelji prostora u Kružnoj, uz kavu ili čekajući red za masažu, moći koristiti besplatnu Internet vezu  .
  • U Povijesnom i pomorskom muzeju Hrvatskog primorja, u suradnji sa Maticom umirovljenika grada Rijeke i uz sudjelovanje našeg mješovitog zbora pod vodsstvom maestra Vinka Badjuka, postavljena je izložbu NE/Vidljive granice. Izložba je postavljena u Velikom atriju muzeja u koji je moguć pristup i osobama smanjene pokretljivosti kroz ulaz iz Laginjine ulice a ima posebne audio-vodiče prilagođene za slijepe osobe te grafički katalog prilagođen slabovidnim osobama. Pozivamo vas da je posjetite i vidite koje su to vidljive i nevidljive granice koje si postavljamo ili nam drugi postavljaju i kako ih umirovljenici prevladavaju.
  • u prostorima Matice u Kružnoj ulici postavljena je samostalna izložba našeg člana Ivana Buljana. Izložba ulja na platnu s primorskim motivima može se razgledati do 31. siječnja.

POZIVAMO VAS DA OBNOVITE ČLANSTVO

Početkom svake godine pozivamo članove da obnove svoje članstvo kako bi tokom cijele godine mogli koristiti i pogodnosti naše umirovljeničke iskaznice. Za one koji još ne znaju, članarina u Matici umirovljenika grada Rijeke iznosi 40 kn i osigurava umirovljenicima mnoge pogodnosti koje možete vidjeti u našim klubovima ili na web stranici matice.

Za članove Matice u Kružnoj ulici vrijeme produljenja članarine je radnim danom od 8 do 11, dok naši klubovi Trsat, Turnić, Podvežica, Krimeja, Srdoči, Drenova, Kantrida, Pehlin i Škurinje rade i u popodnevnim satima.

U SUSRET EUROPSKOJ PRIJESTOLNICA KULTURE 2020

Dana 01. veljače je službeno otvorenje EPK 2020. Matica umirovljenika grada Rijeke u programu sudjeluje na više mjesta u dopodnevnom i popodnevnom programu. Svečano otvorenje započinje u 11 sati u Kružnoj broj 5, a nastavlja se ispred instalacije EPK Rijeka 2020 na Jadranskom trgu. Mješoviti zbor MU Grada Rijeke u 12:00 izvest će Odu radosti i zajedno sa Damirom Badurinom kao solo vokalom “Najdraža Rijeko”. Poslijepodnevni program se nastavlja u Zajednici Talijana Rijeka plesnom večeri  dua Aledory koji će izvesti i autorsku pjesmu “Pošalji ljubav” (Luko različitosti).

OBAVIJESTI

Art kino nas poziva na premijeru filma GLAS Ognjena Sviličića.  Premijera će se održati 22. siječnja u 20 sati a uz redatelja prisustvovat će i glumac Franko Jakovčević te producent Damir Terešak.

Klub umirovljenika INA-e poziva članove na Izbornu skupštinu kluba koja će se održati dana 22. siječnja u 10 sati u upravnoj zgradi INA-e na Mlaci (Milutina Barača 26).

PLANINARENJE

SUBOTA 25.1.2020.

MARČELJI – ZELENA DOLINA – JELOVČANI – KASTAV

POLAZAK S DELTE U 9:00 SATI, AUTOBUSNA LINIJA BR. 20

POVRATAK IZ KASTVA U 14:30 ILI U 15:25 SATI

STAZA NIJE TEŠKA

U nedjelju, 26. siječnja 2020. godine PD Opatija organizira Memorijalno okupljanje planinara „Dec črnega za Vojkota“. Okupljanje u spomen na Vojka Sankovića predviđen je u 9,00 sati u planinarskom domu Poklon, odakle se kreće u pohod na obližnje vrhove.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content