Radio Rijeka, 17.01.2021.

Jan 15, 2021 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Slušajte nas na Radio Rijeci, u nedjelju u 9,15 sati, u emisiji “Zlatne godine”

 

RADNO VRIJEME KLUBOVA

U skladu s epidemiološkom situacijom i mjerama, klubovi Matice imaju prilagođeno radno vrijeme što znači da su uvedena dežurstva. Na vratima svakog Kluba navedeno je novo, privremeno radno vrijeme, a od aktivnosti većina je zadržala rekreaciju na otvorenom.

Šalteri u Kružnoj 5 rade svaki radni dan od 8 do 11 sati. Naš je broj telefona 212 109, mobilnog 099 601 6300, a informacije se mogu naći i na internetskoj stranici www.penzici.rijeka.hr.

 

NORDIJSKO HODANJE

Kako je to već postalo uobičajeno, i ovoga utorka 19. siječnja hodači će se okupiti ispred hotela Kontinental u 11 sati. Hodat će poznatom rutom prema Harteri do mlina Žakalj i natrag. Prijeći će oko 4 kilometra tempom prilagođenim mogućnostima većine, a za taj im put treba prosječno oko dva sata. Nije suvišno ponoviti da uz prilagođenu odjeću i bočicu vode vremenski uvjeti neće biti prepreka.

 

 

NACIONALNA NAKNADA ZA STARIJE OSOBE

Nacionalna naknada za starije osobe su novčana primanja za hrvatske državljane starije od 65 godina života koji nisu osigurali prihod za starost i ne ostvaruju pravo na mirovinu. Postupak za priznavanje prava na naknadu za starije osobe pokreće se zahtjevom koji se podnosi područnoj ustrojbenoj jedinici HZMO nadležnoj prema mjestu prebivališta podnositelja zahtjeva, preporučenom poštom ili elektroničkim putem u sustavu e-Građanin. Naknada iznosi 800 kuna mjesečno. Tiskanica zahtjeva za nacionalnu naknadu za starije osobe može se preuzeti na internetskim stranicama HZMO-a, u sustavu e-Građanin ili kupiti u Narodnim novinama.

 

 

 

PRIJAVE NA RADIONICE

RiGenerAkcija! – aktivni u mirovini je projekt koji Udruga Ri Rock provodi u partnerstvu s Maticom umirovljenika grada Rijeke. Svrha projekta su razvoj i njegovanje umjetničkih, kreativnih, socijalnih, kognitivnih vještina kroz neformalne radionice keramike, slikarstva, fotografije, gitare, bubnjeva, zbornog pjevanja te šivanja.

Za sudjelovanje u radionicama možete se prijaviti na šalteru Matice svakog radnog dana ili online putem, a potrebno je dostaviti presliku osobne iskaznice i izvadak odnosno rješenje o mirovini.

 

 

POGODNOSTI ZA ČLANOVE MATICE

Na našim internetskim stranicama naveden je cijeli niz pogodnosti koje se mogu ostvariti uz našu člansku karticu. Tako se po nižim cijenama mogu dobiti zdravstvene usluge u privatnim klinikama i ordinacijama, članstvo u Gradskoj knjižnici i ustanovama u kulturi, nabaviti ortopedska pomagala te cijeli niz različitih proizvoda i usluga. Važno je uvijek prije odlaska u nabavku ili na preglede provjeriti valjanost kartice.

Ukoliko nije obnovljena ove godine to se može učiniti na šalteru Matice ili u Klubovima. Potrebno je donijeti osobnu iskaznicu, a umirovljenici mlađi od 65 godina moraju imati i dokaz da su u mirovini. Godišnja članarina iznosi 40 kuna, a vrijedi do kraja kalendarske godine. Kako uz popuste samo za naše članove brojne trgovine nude pogodnosti svim umirovljenicima, dobro je prije kupovine odnosno plaćanja provjeriti i tu mogućnost. U tim slučajevima iskaznica može biti dokaz umirovljeničkog statusa.

 

BAZENI NA KANTRIDI

Zbog epidemiološke situacije bazeni Kantrida nisu otvoreni za građanstvo.

 

 

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content