Radio Rijeka, 17.5.2020.

May 15, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, nedjelja 17.5.2020., emisija “Zlatne godine” u 9:15 sati

RAD MATICE

Kako smo već i spominjali  u okviru mjera popuštanja ograničenja vezanih uz epidemiju korona virusa otvorili smo šalter Matice u Kružnoj ulici. Radno vrijeme je kao i prije od ponedjeljka do petka u vremenu od 8 do 11 sati.

Molimo sve koji dolaze da koriste maske i rukavice s ciljem zaštite svih nas i prevencije širenja epidemije. Mislim da ne treba napominjati da oni koji imaju povišenu temperaturu ili bilo kakve simptome bolesti ne dolaze, već da ostanu doma.

U utorak , 19. svibnja, u 11,00 sati održat će se sjednica Izvršnog odbora Matice umirovljenika u prostoru u Kružnoj ulici pa pozivamo članove odbora da se odazovu navedenom pozivu.

Također, u sklopu preporuka i mjera za rad salona za masažu izvan bolnica ponovo se pokreće usluga masaže i aromaterapije u prostoru u Kružnoj. Masaža će se odvijati po strogim mjerama preporuka uz dezinfekciju prostora i inventara te pauzu između dvije masaže s ciljem dezinfekcije i prozračivanja. Za raspored rada i prijavu zainteresiranih molimo vas da se obratite na šalteru u Kružnoj ulici.

Svjedoci smo snažnog popuštanja mjera Nacionalnog stožera no i dalje pozivamo sve umirovljenice i umirovljenike na oprez. Posebno ističemo upute za siguran način primanja pomoći za starije i nemoćne osobe koje smo već objavili i koje se nalaze na našim mrežnim stranicama.  Prijevara u  Zagrebu (zamjena kuna).

GRAD RIJEKA- SOCIJALNI PROGRAM

Imamo dobre vijesti za one najpotrebitije, naime došlo je do promjena u okviru Socijalnog programa grada Rijeke kojima će riječki umirovljenici s mirovinom do 1.700,00 kn počevši od svibnja ove godine ostvarivati mjesečnu novčanu pomoć u visini razlike vlastite mirovine do 1.700,00 kn, a minimalno u iznosu 200,00 kn. Umirovljenici s niskom mirovinom koji žive u višečlanim kućanstvima će ostvarivati pomoć u visini 200,00 kn. Također se povećavaju cenzusi prihoda po članovima kućanstva za cca 15% u odnosu na dosadašnje pa tako npr. za samca sada iznosi 2.875,00 umjesto dosadašnjih 2.500,00. Pozivamo članove da se informiraju o novim pomoćima i uvjetima na šalterima 4. i 5. Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb u šalter sali Na Titovom trgu.

ŠKOLA STRANIH JEZIKA

Ponavljamo obavijest za naše članove koji su se prijavili u školu stranih jezika da još uvijek nema konačne odluke o eventualnom početku škole na jesen ili otkazivanju ovogodišnjeg tečaja. Uskoro ćemo u dogovoru s volonterima i polaznicima i o tome odlučiti te pravovremeno svih obavijestiti.  

PROGRAM PREHRANE U DOMU CRVENOG KRIŽA

Subvencionirani obroci se i dalje preuzimaju u domu Crvenog križa na Pećinama, bez zadržavanja, u jednokratnoj ambalaži na ulazu u Dom. O početku konzumacije obroka u Domu pravovremeno ćemo vas obavijestiti. Napominjemo da korisnicima programa prehrane još uvijek ne trebaju blokovi koje su do sada preuzimali na šalteru u Kružnoj ulici.

VOLONTIRANJE

Umirovljenici koji nemaju mogućnosti nabavke odnosno dostave hrane i dalje upućujemo na volontere Crvenog križa koje možete dobiti na brojeve  333-699 i 333-493 odnosno na mobitel br. 099/609-8395.

Građanska inicijativa “Jedne za druge” pomaže starijima, kroničnim bolesnicima i svima kojima pomoć treba (nabavka hrane i lijekova, plaćanje računa, šetanju psa i sl.). Ako trebate pomoć ili želite volontirati, nazovite besplatan broj 0800 900 890.

ART KINO

Tijekom svibnja se na riječkom parkiralištu Beretich održava novo izdanje Autokina u organizaciji Art-kina i udruge Filmaktiv, a pod okriljem Rijeka 20202- EPK. Ulaz na projekcije je slobodan, ali je zbog ograničenog mjesta obavezna rezervacija na ulaznice@art-kino.org ili na telefon 051/323-261. Posljednja u nizu na rasporedu je projekcija  filma Divlja horda (The wild bunch), western redatelja Sama Peckinpaha iz 1969. i to u subotu 23. 5.2020. u 21 sat.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content