Radio Rijeka, 18. prosinca 2022. godine

Dec 19, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio emisija Zlatne godine, 18. prosinca 2022. godine, gostuju Anja Šustić Kiseljak i Emil Baumgartner

 

RAD KLUBOVA

Anja Šustić Kiseljak potvrđena je od strane Izvršnog odbora potvrđena za novu tajnicu.

Klubovi i podružnice Matice umirovljenika Grada Rijeke rade po uobičajenom radnom vremenu još slijedeći tjedan do 23. prosinca kada odlazimo na odmor. Ponovno otvaramo 9. siječnja 2023. godine. Zainteresirani od tad mogu produžiti članarinu kako bi sudjelovali u svim aktivnostima Matice. Odlukom Izvršnog odbora Matice članarina za 2023. godinu iznosi 6 eura odnosno 45 kuna.

Završno druženje članova koji vole i sudjeluju u nordijskom hodanju je u utorak 20. prosinca u 10 sati. Krećemo od Terminala duž Molo longa a povratak je u Kružnu gdje ćemo imati druženje uz slatke zalogajčiće. Slijedeće okupljanje članova sekcije nordijskog hodanja je 10.siječnja u 10 sati, a godinu ćemo započeti s Kastavskom šetnicom.

U utorak 20. prosinca, ali u 15. sati sa članovima Mješovitog pjevačkog zbora Matice umirovljenika grada Rijeke nalazimo se u Kružnoj na završnom ovogodišnjem druženju.

Srijeda, 21. prosinca od 9 sati u Kružnoj je mjerenje tlaka i šećera u krvi.

Hrvatska čitaonica Trsat i ove godine u danima došašća organizira svečani božićno-novogodišnji koncert „BEČ NA TRSATU“. Sudjeluju sopran Vanja Zelčić, tenor Marko Fortunato, baletni par Marta Čavrak, Andrej Koteles, tamburaški orkestar KUD Antun Barac i mješoviti zbor Hrvatske čitaonice Trsat. Voditelji su Biljana Tore, Mensur Puhovac, i Bruno Grgurić. Koncert će se održati prije finala SP u Katru u nedjelju 18. prosinca u 19 sati u Hrvatskoj čitaonici Trsat. Ulaz je slobodan.

 

I Z L E T I

U ponudi imamo bogat izbor jednodnevnih izleta za nadolazeći Advent (Zagreb, Trst, Ljubljana, Klagenfurt, Velden…),te putovanje u toplice.

 

Z A H V A L E

Brojni su prijatelji i partneri kojima možemo zahvaliti veliki broj programa i aktivnosti:

Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb odnosno poglavarstvo Grada Rijeke na aktivnoj potpori našim projektima rada klubova kao i potporu socijalnom programu subvencioniranja prehrane umirovljenicima slabijeg imovinskog stanja. Projekt Rijeka – zdrav grad kao okvir za rješavanje problema s kojima se susreću mnogi Europski gradovi (starenje, socijalna zaštita, zaštita okoliša…) na što bi trebalo obratiti pozornost prilikom donošenja političkih odluka na lokalnoj razini.

NZZJZ PGŽ – on line predavanja vezana uz aktualne teme (svjetski dan srca, dani šećerne bolesti, dan starijih osoba…) i individualni pregledi (denzitometrija, madeži, prevencija pretilosti…).

Udruga RiRock s kojom provodimo zajednički projekt RiGenerAkcija- aktivni u mirovini ( radionice keramika, slikarstva, fotografije, gitare, bubnjeva, zbornog pjevanja, vježbi na otvorenom, pravna pomoć i istraživanje u suradnji sa Filozofskim fakultetom u Rijeci kolegija Psihologija zrele dobi i starenje).

Filizofski fakultet u Rijeci Sveučilište za 3. životnu dob, škola stranih jezika, istraživanje o potrebama i navikama umirovljenika.

KŠR Gorovo Opatija, nordijsko hodanje.

Riječki sportski savez, bazeni, kuglana, judo za umirovljenike.

Gradsko društvo crvenog križa Rijeka, priprema toplih obroka.

Centar tehničke kulture Rijeka, tečajevi informatike i pametnih telefona.

Riječki šahovski savez, turnir Ivan Farkaš.

Radio Rijeka, Kanal Ri, Novi list. (Mateja Krmpotić, Iva Pavletić Crnić)

Volontiranje je dio aktivnosti kojemu se u Matici pridaje posebna pozornost na što u ovom trenutku ne smijemo zaboraviti. Veliko srce umirovljenika, spremnih da svoje vrijeme, znanje i energiju poklone svakome kome je to potrebno čine Maticu prepoznatljivom i boljom. S posebnim zadovoljstvom još jednom ističemo izbor volonterke godine Grada Rijeke, naše Emine Bašić kojoj još jednom čestitamo i želimo još puno volonterskih sati.

Ovim putem od srca zahvaljujemo svim donatorima koji vide naše aktivnosti i svojim nesebičnim darivanjem pomažu riječkim umirovljenicima da osjete da nisu sami.

Slijedeće godine nastavljamo s već uhodanim aktivnostima i nadamo se s većim brojem partnera. Mislimo da ćemo umirovljenicima grada Rijeke moći ponuditi mogućnost kvalitetnije provedbe slobodnog vremena, učenja i usvajanja novih sadržaja.

 

Svim umirovljenicima i njihovim obiteljima želimo sretan i blagoslovljen Božić, sretnu Novu 2023. godinu, puno sreće, zdravlja i osobnog zadovoljstva.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content