Radio Rijeka, 19.09.2021.

Sep 17, 2021 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka Zlatne godine, 19. rujna 2021. godine, Roža Butković (Klub Sv. Nikola-Turnić)

 

 

Klub Sv. Nikola Turnić počeo je raditi proteklog tjedna kao i svi klubovi Matice umirovljenika grada Rijeke, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Dolaskom u Klub, treba nositi masku, dezinficirati ruke i poštivati razmak.

Radno vrijeme kluba je ponedjeljak, srijeda i petak od 15-19, sati,  a utorkom i četvrtkom od 9-13 sati. Sve informacije možete dobiti na telefon 568-943, ili nas posjetite.

Nastavljamo s nekim od naših dosadašnjih aktivnosti, tombolom, kreativnom radionicom, masažom. Organizirat ćemo edukativna predavanja iz zdravstvenih tema i radionice psihologije o mentalnom zdravlju u vrijeme ove situacije izazvane Covid 19 virusom, kod osoba starije životne dobi.

U srijedu, 29. rujna u 16,00 sati, održati će se predavanje i razgovor na temu „Riječanke i rad“. Bavit će se specifičnostima rada žena, što je zaposlenje značilo današnjim umirovljenicama, kako su usklađivali svoje obaveze, kako to što su radile djeluje na njihovu sliku o sebi, i njihove poruke mladim djevojkama i mladićima.

Pošto smo ograničeni brojem posjetitelja, najavite svoj dolazak telefonom ili osobno.

 

STOP NASILJU NAD ŽENAMA

Matica umirovljenika grada Rijeke i Centar za participaciju žena u društvenom životu, poziva vas na obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Dana 22. rujna u 11,00 sati, na temu „Svatko ima pravo na život bez nasilja“ saznat ćemo sve o procedurama i postupcima oko prijave nasilja. Susret će se održati ispred Radio Rijeke, odnosno u prostorijama Matice umirovljenika, Kružna 7, u slučaju kiše.

 

ŠKOLA STRANIH JEZIKA

Tečajevi stranih jezika započinju 27. rujna. Pozivamo sve one koji su se prijavili na tečajeve da potvrde dolazak, a oni koji odustaju da dođu kako bi im vratili uplaćena sredstva. Obzirom na svima znanu situaciju grupe neće imati više od deset polaznika. Za sve informacije i nejasnoće obratite se djelatnicama u Matici.

 

ŠAHOVSKI TURNIR “IVAN FARKAŠ”

U suradnji sa Šahovskim klubom Rijeka, Matica umirovljenika grada Rijeke i ove godine, u okviru proslave Svjetskog dana starijih osoba i 75. godina osnutka Matice, organizira  16. memorijalni šahovski turnir «Ivan Farkaš». Turnir počinje 28. rujna u Šahovskom klubu Rijeka i traje do 1. listopada. Kotizacija za turnir je 30 kuna, a za članove Matice umirovljenika grada Rijeke sudjelovanje u turniru je besplatno.  Prijaviti se mogu igrači do rejtinga 2100 na šalteru u Kružnoj.

 

REKREACIJA

Nordijsko hodanje u utorak 21. rujna u 10 sati. Okupljanje je na Biviu odakle krećemo prema Preluku, odnosno Stazi Malog Princa.

Nastavljaju se vježbe u fitness studiu u Dvorani mladosti  na Trsatu i dvorani Zamet. Termini za vježbanje je ponedjeljak i srijeda 9,00-10,00 Zamet, a ponedjeljak i četvrtak 9,00-10,00 Trsat. Prijave su moguće u Kružnoj odnosno direktno na lokaciji na kojoj želite vježbati.

Članovima Matice na raspolaganju je rekreacija na bazenima Kantrida ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12:30 do 14:30, a srijedom od 13,00-14,00 sati ide vježbanje pod stručnim vodstvom.

Vježbe joge nastavljaju se na Pećinama (Spinčićeva 2) srijedom u 8:00, a na Zametu utorkom i petkom od 15:30 do 17:00. Obavezna predbilježba na broj 091/911 13 70.

 

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Dobar dan, dali ima ikakvih naznaka da počinju napredni tečajevi,konkretno iz talijanskog jezika, obzirom da sam nekoliko puta pohađala početni iz talijanskog jezika
    Koristim priliku da pohvalim našu maestru g.đicu Danielu Tatalović, i dali bi po mogućnosti ona vodila napredni iz talijanskog.
    Vjerujem da ima još zainteresiranih što znam iz razgovora sa prethodnim polaznicima.

    Hvala unaprijed na Vašem odgovoru.Srdačan pozdrav,,,,Mladenka Dukić

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content