Radio Rijeka, 19.12.2021.

Dec 17, 2021 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka Zlatne godine, 19. prosinca 2021, Klub Centar

RAD KLUBOVA

Klubovi i podružnice u vremenu od 25. prosinca do 10. siječnja ne rade. Za potrebe hitnih zahtjeva molimo vas da nam se obratite na brojeve mobilnih telefona.

NAJAVE

Koncert ansambla Intermezzo u dvorani Hrvatske čitaonice Trsat u ponedjeljak 20. prosinca 2022. u 11 sati. Ulaz je uz predočenje covid potvrde slobodan.

Izložba fotografija polaznika tečaja fotografije članova Matice umirovljenika grada Rijeke u okviru projekta RiGenerAkcija -Aktivni u mirovini, u suradnji s Udrugom RiRock. Izložba je postavljena u Kružnoj i može se pogledati do kraja siječnja 2022.

Humanitarna prodaja uradaka kreativnih radionica Korak po korak i volonterki HKD Sušak. Prikupljeni iznos će se u cijelosti donirati za malog Tina koji je obolio od cerebralne paralize.

Završna hodnja sekcije nordijskog hodanja održat će se u utorak 21. prosinca u 10 sati na Mololongu. Nastavak je druženje u Kružnoj.

 

Također u utorak 21. prosinca, ali u 15. sati članovi Mješovitog pjevačkog zbora Matice umirovljenika grada Rijeke nalaze se u Kružnoj na završnom ovogodišnjem druženju.

 

SURADNJE I ZAHVALE

Brojni su prijatelji i partneri kojima možemo zahvaliti veliki broj programa i aktivnosti:

Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb odnosno poglavrstvo Grada Rijeke na aktivnoj potpori našim projektima kao i potporu socijalnom programu subvencioniranja prehrane umirovljenicima slabijeg imovinskog stanja. Projekt Rijeka – zdrav grad kao okvir za rješavanje problema s kojima se susreću mnogi Europski gradovi (starenje, socijalna zaštita, zaštita okoliša…) na što bi trebalo obratiti pozornost prilikom donošenja političkih odluka na lokalnoj razini.

NZZJZ PGŽ – on line predavanja vezana uz aktualne teme (svjetski dan srca, dani šećerne bolesti, dan starijih osoba…) i individualni pregledi (denzitometrija, madeži, prevencija pretilosti…).

Udruga RiRock s kojom provodimo zajednički projekt RiGenerAkcija- aktivni u mirovini ( radionice keramika, slikarstva, fotografije, gitare, bubnjeva, zbornog pjevanja, vježbi na otvorenom, pravna pomoć i istraživanje u suradnji sa Filozofskim fakultetom u Rijeci kolegija Psihologija zrele dobi i starenje).

Filizofski fakultet u Rijeci Sveučilište za 3. životnu dob, škola stranih jezika.

KŠR Gorovo Opatija, nordijsko hodanje.

Riječki sportski savez, bazeni, rekreacija.

Gradsko društvo crvenog križa Rijeka, priprema toplih obroka.

Centar tehničke kulture Rijeka, tečajevi informatike.

Riječki šahovski savez, turnir Ivan Farkaš.

Radio Rijeka, Kanal Ri, Novi list.

Volontiranje je dio aktivnosti kojemu se u Matici pridaje posebna pozornost na što u ovom trenutku ne smijemo zaboraviti. Veliko srce umirovljenika, spremnih da svoje vrijeme, znanje i energiju poklone svakome kome je to potrebno čine Maticu prepoznatljivom i boljom.

 

Ipak, mnoge aktivnosti su zaustavljene i odgođene za bolje dane. Ovdje u prvom redu mislim na naše neposredne susrete i druženja s pjesmom, poezijom, čakavicom, izletima, sportske aktivnosti i druženja slikara, stilista,  i drugo.

 

Slijedeće godine nastavljamo, nadamo se u normalnijim prilikama, sa do sad uobičajenim aktivnostima. Mislimo da ćemo svim umirovljenicima moći ponuditi mogućnost kvalitetnije provedbe slobodnog vremena, učenja i usvajanja novih sadržaja.

 

Svim našim članovima i njihovim obiteljima želimo sretan i blagoslovljen Božić, sretnu novu 2022. godinu s puno sreće, zdravlja i osobnog zadovoljstva.

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content