Radio Rijeka 19.4.2020.

Apr 17, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, nedjelja 19.4.2020., emisija “Zlatne godine” u 9:15 sati

Radio Rijeka, 19.4.2020., tajnica Aitanga Drog 

Pozivamo sve naše članove, ali i ostale umirovljenice i umirovljenike da prate mjere i preporuke Nacionalnog i Kriznog stožera Primorsko goranske županije i ponašaju se sukladno tome. Ovdje se u prvom redu misli na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, nenapuštanja domova, a u slučaju potrebe svođenje socijalnih kontakata na najmanju moguću mjeru. Na taj način usporavamo širenje zaraze te štitimo sebe i svoje najbliže.

Ponavljamo i nekoliko obavijesti o brojevima telefona na kojima se može dobiti adekvatna pomoć:

Umirovljenike koji nemaju mogućnosti nabavke odosno dostave hrane, upućujemo na volontere Crvenog križa koje od ponedjeljka do petka možete dobiti na brojeve  333-699 i 333-493 odnosno na mobitel br. 099/609-8395.  Subotom i nedjeljom iste usluge možete dobiti na broj 217-599.

Građanska inicijativa “Jedne za druge” pomaže starijima, kroničnim bolesnicima i svim osobama u samoizolaciji (nabavka hrane i lijekova, plaćanje računa, šetanje psa i sl.). Ako trebate pomoć ili želite volontirati, nazovite besplatan broj 0800 900 890.

Posebno ističemo upute za siguran način primanja pomoći za starije i nemoćne osobe koje smo već objavili i koje se nalaze na našim mrežnim stranicama. 

Također upućujemo na broj Hrvatskog Crvenog križa (0800-1188) za sve one koje se nalaze u samoizolaciji, a potrebna im je psihosocijalna podrška.

Sveučilište za 3. dob

Mnoge su se institucije i ustanove potrudile svoje sadržaje približiti građanima pa tako i naše Sveučilište za 3. dob nudi brojne sadržaje na svojim mrežnim stranicama..

Ističemo predavanje prof. Elvia Baccarinia s Odsjeka za filozofiju Filozofskog fakulteta u Rijeci o ulozi eksperata u javnom donošenju odluka.

Profesor Radovan Kunić s Akademije primjenjenih umjetnosti u Rijeci pripremio je svojevrstan nastavak jesenjih radionica slikarstva.

Na stranicama su izloženi neki od radova dosadašnjih polaznika, a pozivaju se polaznici da i dalje šalju svoje uratke.

Zatim, u ovo vrijeme,  vrlo aktualan ciklus predavanja o hortikulturi.

Osim Sveučilišta zanimljive on line sadržaje daju i HNK Ivan pl. Zajc, Gradsko kazalište lutaka, Art-kino Croatia te još mnoge ustanove, kazališta, muzeji u Hrvatskoj i svijetu.

I za kraj čuvajmo sebe i druge. Ostanimo doma. Posvetimo se stvarima za koje dosada nismo imali vremena..pročitajmo knjigu, pogledajmo film, učimo jezik ili zaigrajmo društvenu igru.

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content