Radio Rijeka, 27.3.2022.

Mar 25, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, Zlatne godine, 27. ožujka 2022.,Klub Podvežica

RAD KLUBA PODVEŽICA

 Klub Podvežica se nalazi na adresi Kvaternikova 65b. Ponedjeljkom, srijedom i petkom održavaju se vježbe pod stručnim vodstvom trenera, a srijedom se još održava i likovna sekcija umirovljenika – DAR.  Četvrtkom se od 9-11 sati mjeri krvni tlak i razina šećera u krvi. Uskoro, s  novim aparatom, počinjemo vježbe pikada kao priprema za početak natjecateljske lige penzića. Uplata članarina je moguća ponedjeljkom od 10,00-11,00 sati. Pozivamo sve s Podvežice kao i ostale umirovljenike željne novih iskustava i aktivnosti da, u svojim klubovima, obnove članarinu za 2022. godinu.

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

U suradnji s Riječkim sportskim savezom nastavljamo s nordijskim hodanjem. Ovog utorka, 29. ožujka u 10 sati nalazimo se  u Kastvu odakle preko Crekvine idemo do lovačke kuće Zvirić. Ukoliko nam vrijeme i broj vodiča omogući proći ćemo kružnu stazu ukupne dužine oko 10 km. Obucite se sportski i ponesite bočicu vode.

PLANINARENJE

U subotu 2. travnja s planinarskim društvom Transverzalac idemo od Drenove preko Lopače do izvora Rječine. Polazak je s Delte, linija br. 11 u 8,30, a povratak iz Kukuljana u 16:35, linija broj 12a. Staza nije zahtjevna.

SVJETSKI DAN ZDRAVLJA

U subotu, 9. travnja u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ će se održati obilježavanje Svjetskog dana zdravlja pod motom „Naš planet, naše zdravlje!“ Dolaskom na Korzo možete se priključiti i uživate u brojnim aktivnostima poput plesa i vježbanja koje će se održati na Korzu od 10,00-13,00 sati.

FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE

U subotu 9. travnja na ljetnoj pozornici u Opatiji, u povodu Svjetskog dana zdravlja, organizira se 10. Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju. Informacije i prijave KŠR Gorovo (ksr.gorovo@gmail.com) ili na šalteru u Kružnoj.

I dalje se možete priključiti rekreaciji na bazenima Kantrida, fitnesu na Trsatu ili Zametu te vježbama joge na Pećinama ili Zametu.

KREATIVNE RADIONICE KORAK PO KORAK

Aktivnosti kreativnih radionica idu dalje. Stilistice se okupljaju ponedjeljkom u 9:30, a slikarice u 15 sati u Verdijevoj. Slikarice vode dvije studentice Akademije primijenjenih umjetnosti koje će našem angažmanu dodati novu dimenziju i umjetnički izričaj. Pozivamo sve one koji su se do sada pokušali izraziti u tom vidu kreativnosti da se jave u Kružnu ili na telefon voditeljice Ivanke 09123157 14. Materijali i umjetničko vodstvo su osigurani. Trebate ponijeti radnu robu i svoje ideje.

IZLETI

 

U subotu 9. travnja organizira se izlet u Šibenik, prekrasan grad jedinstvenog renesansnog urbanog izričaja. Šibenska katedrala i obnovljene šibenske tvrđave samo su neke od brojnih znamenitosti koje namjeravamo posjetiti prije odlaska na ručak i opuštanje uz glazbu. Informacije i prijave za izlete možete dobiti na broj 051 293 620.

PREDAVANJA

Sutra, 28. ožujka s početkom u 10,00 sati u Klubu Centar u Kružnoj će se održati predavanje fitoaromaterapeuta Gorana Smirčića. Tema je ukazati na važnost  prehrane i kretanja kao prevencije raznih zdravstvenih stanja i debljine, tog tihog ubojice suvremenog društva. U sklopu predavanja prezentirat će se medicinski aparat s naprednom tehnologijom koja se koristi za određivanje osnovnih fizičkih i fizioloških parametara tijela. Sudionicima će moći predbilježiti za besplatno mjerenje koje će se održati u sklopu projekta „Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati!“.

U sklopu istog projekta u Klubu Krimeja će se u četvrtak 31.ožujka održati radionica Mindfulness-vježbe za kvalitetan dan i mirniji san. Radionicu provodi diplomirana psihologinja, a predbilježbe se vrše u klubu i na telefon 422-374.

 

Također, svaki petak od 15 do 18 sati u Kružnoj 5 možete se javiti na psihološko savjetovalište. Savjetovanje se provodi u okviru projekta „Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati“ u suradnji s udrugom RiGenerakcija! Aktivni u mirovini !“ i u potpunosti je financirana od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Prijave su obavezne na telefon 212 109 ili 095 362 67 56.

 

STRANI JEZICI

Započele su prijave za školu stranih jezika. Svoje znanje njemačkog, engleskog ili talijanskog možete obnoviti ili naučiti nove stvari. Prijave traju do kraja mjeseca u Kružnoj. Škola počinje 4. travnja i traje do 15. lipnja. Također, pozivamo sve umirovljene ili aktivne profesore navedenih jezika zainteresirane za volonterski rad da se jave u Kružnu , a sve kako bi u ovu traženu aktivnost mogli uključiti što više članova. Javite se osobno, telefonom (212-109) ili na mail penzici.ri@gmail.com

BONOVI ZA TOPLI OBROK

Podsjećamo sve korisnike prehrane u Domu Crvenog križa na Pećinama da do 5. travnja mogu preuzeti bonove za topli obrok.

Sve one koji žele pročitati i vidjeti kakav je tjedan iz nas i što nas čeka u tjednu koji dolazi pozivamo da posjete naše stranice  www.penzići.rijeka.hr ili facebook.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content