Radio Rijeka, 21.11.2021.

Nov 19, 2021 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, Zlatne godine, 21. studenog 2021.,  Klub Podvežica

 

RAD KLUBOVA

Klubovi umirovljenika koji dijele ulaz sa službenim prostorijama mjesnih odbora moraju poštovati uputu da prilikom ulaska u prostore u vlasništvu grada Rijeke moraju imati važeću covid putovnicu ili potvrdu o preboljenju. Pri ulasku u klubove koji imaju poseban ulaz posjetitelji nisu dužni posjedovati navedene dokumente, ali moraju poštivati  propisane epidemiološke mjere.

Radno vrijeme kluba Podvežica je od ponedjeljaka do petka od 16-20, sati, a sve informacije možete dobiti na adresi Kvaternikova 58b ili telefon 459 817. u četvrtak 25. studenog u klubu možete izmjeriti tlak i razinu šećera u krvi.

 

SOCIJALNI PROGRAM GRADA RIJEKE

I ove godine grad Rijeka za božićno-novogodišnje blagdane poklanja poklon bon.  Navedeno će pravo ostvariti umirovljenici sa niskim mirovinama ili osobe starije od 65 godina bez primanja. Zahtjeve sa pratećom dokumentacijom moći će se podnijeti od 29. studenog do 31. prosinca 2021. godine, na Titovom trgu 3.

 

PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE

Besplatno individualno psihološko savjetovanje organizirano je svakog petka u klubu Centar, Kružna 5 od 15 do 18 sati. Psihologinja u razgovoru sa bračnim parovima ili onima koji brinu o starijim članovima obitelji pruža stručnu pomoć. 

 

Aktivnost je dio projekta Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati! i u potpunosti je financirano od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.  Najava je obavezna.

 

PRAVNA KLINIKA

Centar za pružanje pravne pomoći Pravnog fakulteta u Rijeci prima prijave na dežurni telefon (099 530 62 50) srijedom od 12:00-15:00. S problemima se možete obratiti i nama u Kružnoj (osobno, telefonom ili online) te ćemo vam organizirati sastanak.

 

PREDSTAVA „PREDSJEDNICI&CA“

U HKD na Sušaku u petak 26. studenog u 20. sati možemo pogledati hit komediju  Predsjednici&ca”. Iznimno aktualna i britka komedija nastala prema tekstu Borisa Svrtana i Tarika Filipovića propituje mogućnosti da nam bivši hrvatski predsjednici pomognu u tkanju bolje budućnosti. Uz pomenuti dvojac glume Hrvoje Kečkeš, Ornela Vištica i Siniša Miletić. Karte, po povoljnijim cijenama za umirovljenike, moguće je nabaviti do utorka 24. studenoga na šalteru Matice.

 

I Z L E T I

Iz ponude jednodnevnih izleta izdvajamo  posjet, po vrlo povoljnim cijenama, Istri i Danima agroturizma. Dana 26. studenog idemo u Istru gdje poslije romantične šetnje po Grožnjanu, uživamo u glazbi za ples i domaćim specijalitetima. Rezervacije i prijave su moguće na telefon 051 293 620 ili na šalteru u Kružnoj. 

Za izlete je obavezno predočenje COVID putovnice.

 

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

U utorak 23. studenog u 10 sati nalazimo se na trgu ispred hotela Continental odakle idemo kroz Harteru, kanjonom Rječine do mlina Žakalj. Ukupno vrijeme hodnje je cca 2,5 sati ali je, u dogovoru s voditeljem, moguće skratiti. Obucite se sportski i slojevito te ponesite kišnu kabanicu i bocu vode.

Napomena: ove godine navršava se 200 godina od kada je Andrija Ludevit Adamić 1821. kupio mlin u dolini Rječine i preuredio ga u pogon za pokretanje strojeva za proizvodnju papira.  O tome govori izložba o radnicima kojih više nema i strojevima koji više ne rade postavljena u Muzeju grada Rijeke pod nazivom Harterom bez harte na koju ćemo vas uskoro pozvati.

 

VJEŽBE NA OTVORENOM

U okviru projekta RiGenerAkcija a u suradnji s Udrugom RiRock provode se vježbe na otvorenom ponedjeljkom, srijedom i petkom. Vježbe u trajanju jednog sata započinju u 8:00 sati.

 BAZENI KANTRIDA

Rekreacija na bazenima Kantrida je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12:30 do 14:30, 

Vježbe pod vodstvom stručnog trenera održavaju se svake srijede u malom bazenu od 14-15 sati.

JEDRIMA PO KVARNERU

 

I dalje primamo prijave za jedrenje po Kvarneru. Za manje grupe i po vrlo pristupačnim cijenama, možete s jedrenjaka  vidjeti vizure Opatije i opatijskog zaleđa. Za sve informacije obratite se na šalteru u Kružnoj.

 

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content