Radio Rijeka, 24.01.2021.

Jan 22, 2021 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Slušajte nas na Radio Rijeci, u nedjelju u 9:15 sati, u emisiji “Zlatne godine”

 

 

RADNO VRIJEME KLUBOVA

U skladu s epidemiološkom situacijom i mjerama, klubovi Matice imaju prilagođeno radno vrijeme odnosno dežurstva. Na vratima svakog Kluba navedeno je novo, privremeno radno vrijeme, a od aktivnosti većina je zadržala rekreaciju na otvorenom.

Šalteri u Kružnoj 5 rade svaki radni dan od 8 do 11 sati. Naš je broj telefona 212 109, mobilnog 099 601 6300, a informacije se mogu naći i na internetskoj stranici www.penzici.rijeka.hr.

 

NORDIJSKO HODANJE

Sudionike programa nordijskog hodanja pozivamo na novo druženje u utorak 26. siječnja u 11 sati. Sastat ćemo se na Drenovi, na zadnjoj stanici autobusne linije broj 5 odakle idemo put Kablara. Prva grupa se odatle vraća na Drenovu a druga, zahtjevnija, nastavlja za Ronjge. Vremenska prognoza je dobra pa savjetujemo slojevitu odjeću. Ukupno vrijeme hodnje do Kablara i nazad je cca sat i pol, a do Ronjgi i nazad će nam trebati oko dva i pol sata.

 

NACIONALNA NAKNADA ZA STARIJE OSOBE

 

Osobe starije od 65 godina života koje ne ostvaruju pravo na mirovinu mogu zatražiti nacionalnu naknadu za starije osobe. Postupak za ostvarenje tog prava pokreće se zahtjevom koji se podnosi područnoj  jedinici HZMO. Naknada iznosi 800 kuna mjesečno, a tiskanica zahtjeva za nacionalnu naknadu za starije osobe može se preuzeti na internetskim stranicama HZMO-a, u sustavu e-Građanin ili kupiti u Narodnim novinama.

 

POGODNOSTI ZA ČLANOVE MATICE

 

Na našim internetskim stranicama naveden je cijeli niz pogodnosti koje se mogu ostvariti uz našu člansku karticu. Tako se po nižim cijenama mogu dobiti zdravstvene usluge u privatnim klinikama i ordinacijama, članstvo u Gradskoj knjižnici i ustanovama u kulturi, nabaviti ortopedska pomagala te cijeli niz različitih proizvoda i usluga. Važno je uvijek prije odlaska u nabavku ili na preglede provjeriti valjanost kartice.

Ukoliko nije obnovljena ove godine to se može učiniti na šalteru Matice ili u Klubovima. Potrebno je donijeti osobnu iskaznicu, a umirovljenici mlađi od 65 godina moraju imati i dokaz da su u mirovini. Godišnja članarina iznosi 40 kuna, a vrijedi do kraja kalendarske godine. Kako uz popuste samo za naše članove brojne trgovine nude pogodnosti svim umirovljenicima, dobro je prije kupovine odnosno plaćanja provjeriti i tu mogućnost. U tim slučajevima iskaznica može biti dokaz umirovljeničkog statusa.

 

OVO JE RIJEKA-STOTINU USPOMENA, JEDNA PRIČA

 

U nedjelju, 24. siječnja u 11:30 i 16:00 organiziraju se vođene ture izložbom memorabilija “Ovo je Rijeka-stotinu uspomena, jedna priča”   u sklopu programa Europska prijestolnica kulture. Izložba je postavljena u Exportu na Delti. Broj posjetitelja koji istovremeno mogu biti na izložbi je ograničen, pa pozivamo zainteresirane da se prijave na e-mail adresu zvonimirkrpan@yahoo.com.

 

 

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content