Radio Rijeka, 24.10.2021.

Oct 22, 2021 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, emisija “Zlatne godine”, 24. listopada 2021., Marija Minić, Klub Zamet

KLUB ZAMET

Klub starijih osoba Zamet jedan je od najstarijih klubova u gradu. Veliki broj naših članova u  visokim je godinama, ova situacija nas je dodatno pospremila u kuće, tako da u klubu nema gužve. Ipak, vrijedne rekreativke vježbaju ponedjeljkom i  srijedom od 17 do 18 sati, a članice plesne grupe „Zametske rožice“ druže se utorkom od 17 sati.

Klub radi svaki dan od 16 do 19 sati pa pozivamo sve starije osobe s našeg područja da nam se pridruže. Uz već poznate aktivnosti: vježbe, šah, karte, mjerenje tlaka i šećera u krvi, usluga masaže i pedikera imamo i puno ideja koje možemo provest uz vašu pomoć. Dođite, čekamo vas.

Šalter u Kružnoj radi svaki dan od ponedjeljka do petka od 8 do 11, a Klub od 8 do 12 odnosno od 15 do 19 sati. Pozivamo sve zainteresirane da dođu, popiju kavu i odigraju partiju šaha, pikada ili samo na druženje.

MJERENJE TLAKA I ŠEĆERA U KRVI

Dana 27. listopada (u srijedu) od 9-11 sati u prostorima Matice u Kružnoj, patronažna sestra Doma zdravlja Rijeka, mjerit će tlak i šećer u krvi. Molimo za strpljenje zbog eventualnog čekanja koje je posljedica mjerenja temperature prije ulaska kod sestre.

 

PRAVNA KLINIKA

CENTAR ZA PRUŽANJE PRIMARNE BESPLATNE PRAVNE POMOĆI

Centar za pružanje pravne pomoći Pravnog fakulteta u Rijeci nastavlja zaprimati prijave stranaka telefonskim putem.  Dežurni telefon (099 530 62 50) otvoren je srijedom od 12:00-15:00 nakon čega se sa strankom zakazuje sastanak. 

Besplatna pravna ponoć pruža se iz područja imovinsko pravnog odnosa, obiteljskog prava, zaštite temeljnih ljudskih prava, diskriminacije, radnog i socijalnog prava, ovršnog prava, i sličnih pravnih pitanja.

 

MEĐUGENERACIJSKO DRUŽENJE

 U četvrtak 4. studenog u 17,00 sati najavljujemo simpatično druženje za naše nonice i noniće i njihove unuke u Klubu Centar u Kružnoj. U navedenom terminu održat će se prezentacija edukativne slikovnice Pčelica Nenica-Cvijet s crnom laticom uz prisustvo autorice Sanje Lujić Pirc. Slikovnica je preporučena za dob od 6-9 godina, a govori o prijateljstvu i komunikaciji. Molimo predbilježbu na telefon, mail ili osobno kako bi sve organizirali u skladu s preporučenim mjerama.

 

IZLETI

Klub Srdoči organizira izlet u Rastoke, 28. listopada 2021. godine. Ostalo je još nekoliko mjesta pa pozivamo zainteresirane da se jave na broj telefona 099/4896262.

REKREACIJA

Nastavljamo s programima rekreacije koji su osmišljeni motivirati umirovljenike za uključivanje u redovno vježbanje. Ciljana skupina ovog projekta su umirovljenici i osobe starije životne dobi koje trebaju stručno vođenje u procesu tjelovježbe.

NORDIJSKO HODANJE

Nordijsko hodanje održava se redovito utorkom. U utorak 26. listopada u 10 sati nalazimo se u Kastvu kod gradskih vrata. Preko Crekvine idemo Kastavskom šumom do lovačke kuće Zvirić i nazad. Obucite se sportski i slojevito te ponesite kabanicu i bocu vode.

VJEŽBE U TERETANI

 Nastavljaju se vježbe u fitness studiju u Dvorani mladosti  na Trsatu i dvorani Zamet. Termini za vježbanje na Zametu je ponedjeljak i srijeda 9,00-10,00,a Trsat ponedjeljak i četvrtak od 9,00-10,00. Prijave su moguće u Kružnoj odnosno direktno na lokaciji na kojoj želite vježbati.

 

VJEŽBE NA OTVORENOM

U okviru projekta RiGenerAkcija a u suradnji s Udrugom RiRock provode se vježbe na otvorenom ponedjeljkom, srijedom i petkom. Vježbe u trajanju jednog sata započinju u 8:00, a prijaviti se možete u Kružnoj.

 

 BAZENI KANTRIDA

Rekreacija na bazenima Kantrida je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12:30 do 14:30, 

Vježbe pod vodstvom stručnog trenera održavaju se svake srijede u malom bazenu od 14-15 sati.

JOGA U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU

 Vježbe joge nastavljaju se na Pećinama (Spinčićeva 2) srijedom u 8:00, a na Zametu utorkom i petkom od 15:30 do 17:00. Obavezna predbilježba na broj 091/911 13 70.

 

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content