Radio Rijeka, 24.5.2020.

May 22, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, nedjelja 24.5.2020., emisija “Zlatne godine” u 9:15 sati

Radio Rijeka, 24.5.2020., Dinka Blažić klub Krimeja 

Klub Krimeja djeluje na adresi Kumičićeva 50. Uredovno radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 15-19 sati. Od 16.03.2020. klub je zbog nastalih okolnosti coronavirusa zatvoren i još uvijek ne radi.

Tokom 06. mj. odnosno od 01.do 30.06. 2020. u klubu će biti dežurstvo od ponedjeljka do petka od 15-19 sati, gdje ćete moći  obnoviti Vaše članstvo u klubu  za ovu godinu kao i  vršiti će se upis novih članova. Stoga pozivam sve one koji nisu  još obnovili članstvo da to mogu  učiniti tokom 06.og mjeseca.

Klub Krimeja  ima dosta aktivnosti :

Kartanje,šah,tombola, preferans, reiki predavanja, pikado, pjevački zbor, tjelovježbe u 3 grupe sa  iskusnim fizioterapeutima, mjerenje tlaka i šećera u krvi, razna predavanja,  te  organiziramo izlete.

Sve te aktivnosti su obustavljene  do 9.og mjeseca, kada se nadamo da ćemo  početi normalnim radom.

Također  godišnja skupština kluba koja se trebala održati 25.03.2020. odgođena je za jesen.

RAD MATICE

Kako smo već i spominjali  u okviru mjera popuštanja ograničenja vezanih uz epidemiju korona virusa otvorili smo šalter Matice u Kružnoj ulici. Radno vrijeme je kao i prije od ponedjeljka do petka u vremenu od 8 do 11 sati. Također i klubovi od 01. lipnja otvaraju vrata za nužne i neophodne administrativne poslove.

Molimo sve koji dolaze da koriste maske i rukavice s ciljem zaštite svih nas i prevencije širenja epidemije. Također, napominjemo da koji imaju povišenu temperaturu ili bilo kakve simptome bolesti ne dolaze, već da ostanu doma.

Svjedoci smo snažnog popuštanja mjera Nacionalnog stožera no i dalje pozivamo sve umirovljenice i umirovljenike na oprez. Posebno ističemo upute za siguran način primanja pomoći za starije i nemoćne osobe koje smo već objavili i koje se nalaze na našim mrežnim stranicama.  Prijevara u  Zagrebu (zamjena kuna).

GRAD RIJEKA- SOCIJALNI PROGRAM

Prošli tjedan smo obavijestili o promjenama do kojih je došlo u okviru Socijalnog programa grada Rijeke. Tako će riječki umirovljenici s mirovnom do 1.700,00 kn počevši od svibnja ove godine ostvarivati mjesečnu novčanu pomoć u visini razlike vlastite mirovine do 1.700,00 kn, a minimalno u iznosu 200,00 kn. Također, se povećavaju cenzusi prihoda po članovima kućanstva za cca 15% u odnosu na dosadašnje pa tako npr. za samca sada iznosi 2.875,00 umjesto dosadašnjih 2.500,00.

Pozivamo članove da se informiraju o novim pomoćima i uvjetima na šalterima 4. i 5. Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb u šalter sali na Titovom trgu.

ŠKOLA STRANIH JEZIKA

Obavještavamo one koji su upisali školu stranih jezika da je početak ovogodišnje nastave predviđen za sredinu mjeseca rujna. Polaznici kojima odgovara ovaj termin molimo da se jave na šalter ili nas o suglasnosti obavijeste na broj 051/212-109. Ukoliko broj polaznika bude zadovoljavajući obavijestit ćemo vas o konačnom nastavku ili odgodi tečaja za slijedeću godinu.

PROGRAM PREHRANE U DOMU CRVENOG KRIŽA

Obavještavamo sve zainteresirane da je sukladno članku 2. Pravilnika o subvencioniranoj prehrani došlo do promjene cenzusa za ostvarivanje prava na ovaj program grada Rijeke. Novoutvrđeni cenzus umjesto 2.500,00 kuna iznosi 2.875,00 kuna. Dakle, svi umirovljenici čija je mirovina manja od 2.875,00 kuna ostvaruju pravo na pomoć u financiranju svakodnevnih obroka. Stoga pozivamo sve s mirovinama nižim od navedenog cenzusa da dođu po bonove od 25. svibnja do 5. lipnja u vremenu od rada šaltera od 08-11 sati. Obroci se još uvijek preuzimaju na recepciji, a o vremenu kada će moći hranu konzumirati u Domu korisnici će biti pravovremeno obaviješteni.

UŽIVO ONLINE DANCEABILITY PLESNA RADIONICA

 

Prostor Plus poziva na sudjelovanje u inkluzivnoj radionici plesa po DanceAbility metodi certificirane voditeljice Helvecie Tomić koja će se održati u srijedu 27. svibnja 2020. od 18h do 19:30h na Zoom platformi. Radionica je namijenjena svim zainteresiranim osobama, neovisno vašim psiho-fizičkom mogućnostima, dobi, da li ste ikad prije plesali, … Potrebno je imati stabilan internet te mobitel ili laptop. I želju zaplesati sami sa ili s drugima.  Facebook event pronađite na ovom linku :

https://web.facebook.com/events/587861488521642/

Prijave se zaprimaju do 24. svibnja 2020. na email walk.the.talk.art@gmail.com s naznakom “DanceAbility online”, nakon čega ćete dobiti potreban link i sve bitne informacije. Projekt Žiroskop osigurao je da je radionica besplatna za sve sudionike. Zainteresirani koji nemaju email mogu se prijaviti SMS-om na broj 098 930 65 09, nakon čega će biti povratno kontaktiranI.

PLANINARENJE

Prilagođene šetnje i izleti vikendom pod stručnim vodstvom Planinarskog društva Transverzalac i dalje nisu mogući. O početku organiziranih izleta pravovremeno ćemo vas obavijestiti.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content