Radio Rijeka, 26.09.2021.

Sep 24, 2021 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka Zlatne godine, 26. rujna 2021., Dinka Blažić, Klub Krimeja 

Nakon ljetne pauze Klub Krimeja ponovno je započeo radom početkom ovog mjeseca. Radno vrijeme kluba je od ponedjeljka do petka od 15-19 sati, a za informacije možete nas dobiti na tel. 422-374.

Kao jedan od najvećih klubova umirovljenika u gradu Rijeci, svojim članovima pružamo razne aktivnosti a uz pridržavanje epidemioloških mjera. Nakon dužeg perioda članovi se pomalo okupljaju na aktivnostima i zadovoljni su što se opet mogu družiti.

Aktivnosti su:kartanje, tombola, pikado, počele su i tjelovježbe na otvorenom 3x tjedno uz vodstvo našeg fizioterapeuta, nudi se masaža a slijedeći tjedan počinju i reiki  predavanja. Pjevački zbor do daljnjega se ne okuplja.

Dana 17.09.2021. godine održana je redovna a ujedno i izborna Skupština kluba Krimeja, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo te je jednoglasno prihvaćeno. Podnijeto je izvješće o radu i financijskom poslovanju kluba Krimeja za period od 2 godine tj.2019. i 2020.godina. Klub s novim rukovodstvom i dalje jedinstveno djeluje, te nastoji pružiti u svojim prostorijama članovima udoban boravak i razonodu. Ujedno podsjećam one koji još nisu obnovili članarinu za ovu godinu, da to mogu učiniti svakodnevno od 15-19h.

 

SVJETSKI DAN STARIJIH OSOBA

KAZALIŠNA PREDSTAVA

Kazališna skupina Intermezzo pozdravlja umirovljenike s predstavom “Bura i klobuk”. Putujemo s burom od Senja do Rijeke i u svakom mjestu koje je na putu buri pričamo simpatičnun i duhovitu priču tog mjesta. Igraju Biljana Torić, Mladen Lenac i Mensur Puhovac. Trajanje predstave je jedan sat, a uprIzorenje je u Hrvatskoj čitaonici Trsat 01. listopada u 11 sati. Obavezna najava na šalteru u Kružnoj.

ŠAHOVSKI TURNIR “IVAN FARKAŠ”

Šahovski turnir započinje 28. rujna u 18 sati u Šahovskom klubu Rijeka. Natjecatelji se mogu prijaviti u Kružnoj ili na sam dan natjecanja do 17 sati u Šahovskom klubu. Bogat nagradni fond osiguravaju pokrovitelji Grad Rijeka i gradonačelnik Marko Filipović, supokrovitelj Komunalno društvo Kozala i Matica umirovljenika grada Rijeke. Završetak turnira i proglašenje pobjednika je 01. listopada.

KLUB PODVEŽICA

Klub Podvežica poziva članove na obilježavanje Dana starijih osoba 1.10.2021. u 16,oo uz kratki kulturno umjetnički program, druženje i zakusku. ( uz poštivanje svih epidemioloških mjera )

 

MEĐUGENERACIJSKI SUSRETI U PARKU MLAKA

U subotu 02. listopada od 10 do 12 sati, povodom Svjetskog dana starijih osoba, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ i Matica organiziraju susrete umirovljenika i njihovih unuka.  Pod motom “Ne prestajemo se igrati zato što starimo, već starimo zato što se prestajemo igrati”, pozivamo sve umirovljenike i njihove unuke na druženje, igru izabavu. Možda se nađe i kakav slastan zalogaj.

ŠKOLA STRANIH JEZIKA

Kao što smo i najavljivali tečajevi stranih jezika započinju u tjednu koji je pred nama. Rasporedi odvijanja, satnice održavanja i sastav grupa možete naći na našim mrežnim stranicama ili na oglasnoj ploči u Kružnoj.

REKREACIJA

Programi rekreacije osmišljeni su motivirati umirovljenike za uključivanje u redovno vježbanje. Ciljana skupina ovog projekt a su umirovljenici i osobe starije životne dobi.

Nordijsko hodanje održava redovito utorkom. Ovaj put u utorak 28. rujna u 10 sati. Nalazimo  na Mololongu gdje nakon  zagrijavanja krećemo na hodnju do kraja i nazad. Obucite se sportski i slojevito te ponesite bocu vode.

Rekreacija na bazenima Kantrida je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12:30 do 14:30, a srijedom od 13,00-14,00 sati na programu je “Aqua aerobic,” pod stručnim vodstvom trenera. Ovakvo rekreativno vježbanje iznimno je popularno kod umirovljenika jer nije opasno za ozljede, a osim što se radi na poboljšanju tjelesne forme, vrlo je zanimljivo zbog glazbe uz koju smo još motiviraniji za vježbanje. Tijekom ovakvih programa aktiviraju se gotovo sve mišićne skupine, a jedna od prednosti je i činjenica da se u vodi osjećamo lakše, zbog čega je i samo vježbanje manje naporno. Također, obzirom da se u vodi manje oslanjamo na kosti i zglobove, oni su zaštićeniji nego prilikom vježbanja drugih sportova. 

Ovo programi se provode u suradnji s Riječkim sportskim savezom i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ, a uz potporu i pokroviteljstvo Grada Rijeke.

 

Vježbe joge nastavljaju se na Pećinama (Spinčićeva 2) srijedom u 8:00, a na Zametu utorkom i petkom od 15:30 do 17:00. Obavezna predbilježba na broj 091/911 13 70.

 

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

 

 

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content