Radio Rijeka, 28.1.2024.

Jan 26, 2024 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka,  Zlatne godine, 28. siječnja 2024.,  Anja Šustić Kiseljak, tajnica Matice

RAD KLUBOVA

Klubovi i podružnice rade po uobičajenoj satnici, a težišna aktivnost je učlanjenje u Maticu. Godišnja članarina od 6 eura omogućava sudjelovanje u svim aktivnostima Matice te osigurava mnogobrojne pogodnosti i popuste.

Težišna zadaća Matice u dolazećem razdoblju je i osnažiti vodstvo klubova te povećati broj članova mlađim umirovljenicima. Stoga pozivamo umirovljene sugrađane da navrate u naše klubove i podružnice te se uvjere u mogućnosti koje nudimo i ozračje koje stvaramo. Neće biti razočarani. Također, koristimo priliku pozvati umirovljenike na popunu upražnjenih mjesta domaćica u klubovima. To se posebno odnosi na klub Drenova gdje smo ostali bez domaćice. Radi se o lijepo uređenom klubu, opremljenim svim sadržajima za zabavu i rekreaciju koji može primiti tridesetak ljudi. Napominjemo da domaćice u klubovima za četiri sata rada ostvaruju novčanu naknadu. Zainteresirani se mogu javiti u Kružnu u vrijeme rada šaltera ili na naš g-mail.

 

PREHRANA U DOMU PEĆINE

Korisnici organizirane prehrane u domu Crvenog križa na Pećinama bonove za  prehranu za mjesec veljaču mogu preuzeti do kraja slijedećeg tjedna. Uplata ručka je isključivo srijedom i četvrtkom od 9 do 11 sati na adresi Trg Republike Hrvatske 2/II. U slučaju nemogućnosti dolaska na objed odjaviti se možete dan ranije na telefon 333-699. Podsjećamo, pravo na subvencioniranu prehranu imaju svi umirovljenici s primanjima manjim od 440 eura i iznos se dokazuje izvodom od banke ili rješenjem o mirovini. Pružatelj usluge prehrane tijekom mjeseca prosinca povećao je cijene obroka pa korisnici mogu, od mjeseca ožujka, očekivati veće cijene o čemu ćemo ih pravovremeno obavijestiti.

HRVATSKI KULTURNI DOM NA SUŠAKU

  1. veljače od 19:30 četverac najpopularnijeg domaćeg stand-up kolektiva LAJNAP COMEDY-ja nasmijavat će vas izvedbom svojih najjačih materijala u hit show predstavi ‘’BEST OF LAJNAP’’. Budite i vi dio te publike i doživite komediju kao nikada do sada.

Zadarska diva Natali Dizdar stiže na dan zaljubljenih 14. veljače u 20 sati u HKD na Sušak. Publici će predstaviti svoj najnoviji album ali i izvesti mnoge uspješnice iz svog programa. Popust od 50% umirovljenici ostvaruju isključivo na blagajni HKD-e.

 

IZLETI

Klub Krimeja povodom Valentinova organizira 17. veljače, uz stručno vođenje, izlet u grad Romea i Julije – Veronu. Informacije i cjelovit opis putovanja možete dobiti u klubu i na telefone 422 374 ili 099 489 62 71.

Klub Srdoči organizira izlet u Ivanić grad 4. veljače po Cijeni od 22 eura. U cijenu je uključen ručak i prijevoz. Informacije i rezervacije na broj 095 554 15 38.

Povodom Dana žena 13. ožujka idemo i u Ozalj. Po povoljnim cijenama razgledavamo stari grad, Etno selo Ozalj, a na obiteljskom imanju osiguran je ručak te uz pratnju tamburaša pjesma i ples. Prijave se i uplate u Kružnoj 5.

SVEUČILIŠTE ZA 3. DOB

Započeo je novi ciklus predavanja Sveučilišta za 3. životnu dob. U srijedu 31. siječnja u 17 sati na Filozofskom fakultetu na Kampusu u učionici broj 138 održava se predavanja Ostvarivanje novih spoznaja temeljeno na obradi poslovnih slučajeva koje vodi prof. emeritus Bruno Grbac. Prethodne najave nisu potrebne.

UTORAK S PENZIĆIMA – PAMETNI TELEFONI

Pridružite nam se u utorak 30. siječnja u 12 sati u Centru tehničke kulture na Školjiću na radionici Pametni telefoni i saznajte više o svom pametnom telefonu. Na radionici će se obraditi teme kao što su zaslon i njegova personalizacija, izgled početnog zaslona i zaključavanje, padajući izbornik… Prijave na telefon 327 155.

REKREACIJA

Lijepo vrijeme i nova, lijepa staza izmamile su prošli utorak preko 70 hodača. Išli smo novom stazom koju je uredio PD Kamenjak pod nazivom Zeleno-plava Rijeka. Od Staze lovora, stazom Šuma Striborova preko Vrata Jadrana, Preluka šetnjom uz more došli smo nazad do Bivia. Puni utisaka rastali smo se obećanjem da ovu šetnicu moramo uskoro ponoviti.

U utorak 30. siječnja u 9 i 30 sati nalazimo se na Drenovi, okretištu autobusa broj 5. Idemo do Ronjgi preko Kablara i nazad. Trajanje hodnje je oko 3 sata i malo je zahtjevnija.

Za početnike i one slabije kondicije petkom u 9 i 30 u dvorani Marino Cvetković je rekreacijsko nordijsko hodanje, a nakon toga u 10 i 40 vježbe razgibavanja u dvorani. 

Članovi PD Transvezalac u subotu 3.veljače idu od Kukuljanova do Škrljeva. Polazak je s Delte u 10:00 sati autobusnom linijom 25. Povratak iz Škrljeva  je u 16:15. Staza je zahtjevnija.

Vježbanje i rekreacija u Sportskom centru 3.maj, bazenima Kantrida, Fitnes studiju S, kao i vježbe joge na Pećinama i Zametu su u uobičajenim terminima.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content