Radio Rijeka, 28.11.2021.

Nov 26, 2021 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka Zlatne godine, 28. studenog 2021., Klub BELVEDER KOZALA

 

RAD KLUBOVA

Klubovi umirovljenika koji dijele ulaz sa službenim prostorijama mjesnih odbora kao i svi klubovi starijih osoba Kantrida moraju poštovati uputu da prilikom ulaska u prostore  moraju imati važeću covid putovnicu ili potvrdu o preboljenju. Pri ulasku u klubove koji imaju poseban ulaz posjetitelji nisu dužni posjedovati navedene dokumente, ali moraju poštivati  propisane epidemiološke mjere.

Klub Belveder Kozala je u sastavu Doma Kantrida ali smo i članovi MU grada Rijeke. Iako smo bili prikraćeni velikog broja naših aktivnosti klub je bio otvoren cijelo vrijeme te smo bili na raspolaganju našim članovima. Možemo se pohvaliti činjenicom da nam se broj upisanih članova povećao za 29 novih.

Mjerenje tlaka i šećera u krvi u klubu Krimeja održati će se 1.12.2021.-srijeda od 9-11 sati.

 

SOCIJALNI PROGRAM GRADA RIJEKE

I ove godine grad Rijeka za božićno-novogodišnje blagdane poklanja poklon bon.  Navedeno će pravo ostvariti umirovljenici sa niskim mirovinama ili osobe starije od 65 godina bez primanja. Zahtjeve sa pratećom dokumentacijom moći će se podnijeti od 29. studenog do 31. prosinca 2021. godine, na Titovom trgu 3.

 

HARTEROM BEZ HARTE

Ove godine navršava se 200 godina od kada je Andrija Ljudevit Adamić 1821. kupio mlin u dolini Rječine i preuredio ga u pogon za pokretanje strojeva za proizvodnju papira.  O tome govori izložba o radnicima kojih više nema i strojevima koji više ne rade postavljena u Muzeju grada Rijeke pod nazivom Harterom bez harte. Priču o tome možete čuti i vidjeti na vođenoj izložbi u Muzeju grada Rijeke u srijedu 01. prosinca u 11 i 30.  Ulaz na izložbu je besplatan uz predočenje covid potvrde i obaveznu najavu u Kružnoj.

GRADSKO KAZALIŠTE LUTAKA

 

U Gradskom kazalištu lutaka Rijeka bit će postavljen kultni mjuzikl “Ježeva kućica”

i to u terminima: petak 26. studenoga u 19:00 sati te subota, 27. studenoga u 19:00 sati.

 

I Z L E T I

Kreću dani blagdana te za 9.12.2021. i 16.12. 2021. najavljujemo izlet na Advent u Varaždinu. Bogati glazbeni, kulturni i zabavni program, raskošna i inovativna gastro ponuda te brojni sadržaji za sve uzraste i ukuse blagdansko razdoblje čine još veselijim i zanimljivijim, a Varaždin još blještavijim. U cijeni je razgled grada uz stručnog vodiča i ručak uz živu glazbu na OPG-u.  Rezervacije i prijave su moguće na telefon 051 293 620 ili na šalteru u Kružnoj.

Za izlete je obavezno predočenje COVID putovnice.

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA

U subotu 4. prosinca od 10-13 na adresi Križanićeva 6a obilježit će se Međunarodni dan volontera, gdje će naša vrijedna Emina voditi radionicu izrade lutkica od čarapa. Vas molimo da iz svojih ormara izvučete šarene čarapice koje su izgubile svoj par i kojima ćete udahnuti novi život. Lutkice će članice Matice prodavati tijekom Adventa na štandovima na Korzu, a prihod od prodaje će ići u humanitarne svrhe.

 

PREVENCIJA OSTEOPOROZE

Dana 8. prosinca od 16-19 sati u Kružnoj 5, stručnjaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo održati će pregled odnosno UTZ denzitometrija i savjeti o zdravoj prehrani i fizičkoj aktivnosti. Bit će nam na raspolaganju i dvije brošure i to Osteoporoza i Hranom do zdravlja. Broj zainteresiranih je ograničen, te vas molimo da se javite u Kružnu. Obavezna COVID potvrda.

Aktivnost je dio projekta Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati! i u potpunosti je financirano od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

 

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

U utorak 30. studenog u 10 sati nalazimo se u Opatiji ispred dvorane Marino Cvetković odakle idemo šetnicom Carmen Sylve do Amerikanskih vrtova. U slučaju lošijeg vremena hodamo uz more. Ukupno vrijeme hodnje je cca 2,5 sati ali je, u dogovoru s voditeljem, moguće skratiti. Obucite se sportski i slojevito te ponesite kišnu kabanicu i bocu vode.

VJEŽBE NA OTVORENOM

 

U okviru projekta RiGenerAkcija a u suradnji s Udrugom RiRock provode se vježbe na otvorenom ponedjeljkom, srijedom i petkom. Vježbe u trajanju jednog sata započinju u 8:00 sati.

 

 BAZENI KANTRIDA

Rekreacija na bazenima Kantrida je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12:30 do 14:30, 

Vježbe pod vodstvom stručnog trenera održavaju se svake srijede u malom bazenu od 14-15 sati.

 

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content