Radio Rijeka, 3.4.2022.

Apr 1, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka,  Zlatne godine, 3. travnja 2022.Klub Srdoči

 

RAD KLUBA SRDOČI

Radno vrijeme kluba Srdoči je radnim danom od 15 do 19 sati, a petkom ujutro od 10 do 12 sati. Pored kreativnih grupa Pupe, Decoupage i Svašta nešto radimo i u grupi izrade filigrana od papira u tehnici quilling. Tehnika je jednostavna i preporuča se za osobe slabijeg vida. Masaža je organizirana srijedom, a ponedjeljkom i petkom igramo  tombolu.

U klubu Krimeja dana 6.travnja od 9 do11 sati je mjerenje tlaka, šećera i kisika u krvi.

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

U suradnji s Riječkim sportskim savezom nastavljamo s nordijskim hodanjem. Ovog utorka, 5. travnja u 10 sati nalazimo se  na okretištu autobusne linije 7A na Sv. Križu. Ukoliko nam vrijeme i broj vodiča omogući proći ćemo do jahačkog kluba na Kačjaku. Obucite se sportski i ponesite bočicu vode.

PLANINARENJE

U subotu 9. travnja s planinarskim društvom Transverzalac idemo od Marčelja do Studene. Polazak je s okretišta linije broj 7 (Turkovo) u 8:53 autobusom broj 20. Povratak iz Studene u 14:45. Staza nije zahtjevna.

SVJETSKI DAN ZDRAVLJA

U subotu, 9. travnja u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ će se održati obilježavanje Svjetskog dana zdravlja pod motom „Naš planet, naše zdravlje!“ Dolaskom na Korzo možete se priključiti i uživate u brojnim aktivnostima poput plesa i vježbanja koje će se održati na Korzu od 10,00-13,00 sati.

FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE

U subotu 9. travnja na ljetnoj pozornici u Opatiji, u povodu Svjetskog dana zdravlja, organizira se 10. Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju. Informacije i prijave ekipa je na ksr.gorovo@gmail.com ili na šalteru u Kružnoj.

NAJAVE

SEDAM SR(J)ETNIH GRIJEHA

Prezentacija knjige naše članice, poštovane Nevenke Koščić „Sedam sr(j)etnih grijeha“ održava se u utorak 05. travnja u 18 sati u Gradskoj knjižici u Filodramatici. O knjizi će govoriti novinarka Kim Cuculić. Odazovimo se i poslušajmo što nam autorica želi poručiti.

MUZEJ MODERNE I SUVREMENE UMJETNOSTI

Muzej moderne i suvremene umjetnosti poziva umirovljenike na besplatan posjet Muzeju, Dječjoj kući i kvartu Benčić. Posjetitelji će saznati nešto više o samoj zgradi, programima muzeja i skoroj izložbi ‘Riječi za gledanje’. Uslijedit će šetnja kompleksom Benčić uz kratke crtice o njegovoj industrijskoj povijesti. Za kraj ćemo posjetiti novootvorenu Dječju kući te proučiti arhitekturu njenog interijera i sadržaje koje nudi. Obilazak će se održati u srijedu 13. travnja s početkom u 11 sati, a okupljamo se ispred Muzeja moderne i suvremene umjetnosti na adresi Krešimirova 26c. Za posjet kompleksu obavezna je najava u Kružnoj.

 

SVEUČILIŠTE ZA 3. DOB

U proljetnom ciklusu zainteresirane osobe starije od 55. godina moći će upisati cikluse predavanja Sveučilišta na 3. dob na temu Katedrale Sv. Vida (5. do 19. travnja 2022.) i Financijske pismenosti (21. travnja do 5. svibnja 2022.). Radionice usavršavanja do sad stečenih slikarskih vještina organizirane su od 6. travnja do 18. svibnja 2022..  Svi ciklusi se održavaju uživo, predavanja na FFRi, a radionice na APURi. Informacije i prijave na  3dob@uniri.hr ili na telefon 051 854-861.

 

KREATIVNE RADIONICE KORAK PO KORAK

Aktivnosti kreativnih radionica idu dalje. Slikarice se okupljaju ponedjeljkom u 15 sati u Verdijevoj a vode ih dvije studentice Akademije primijenjenih umjetnosti koje će našem angažmanu dodati novu dimenziju i umjetnički izričaj. Pozivamo sve one koji su se do sada pokušali izraziti u tom vidu kreativnosti da se jave u Kružnu. Materijali i umjetničko vodstvo su osigurani. Trebate ponijeti radnu robu i svoje ideje.

STRANI JEZICI

Škola stranih jezika počinje u tjednu pred nama i traje do 15. lipnja. Sastav grupa i početak tečaja objavljen je na našoj mrežnoj stranici i na oglasnoj ploči u Kružnoj. Dođite, i uplatite tečaj u iznosu od 100 kuna.

Zainteresirane za učenje njemačkog jezika obavještavamo da ima nekoliko mjesta u početničkoj grupi.

PODSJEĆAMO

Svaki petak od 15 do 18 sati u Kružnoj 5 možete se javiti na psihološko savjetovalište. Savjetovanje se provodi u okviru projekta „Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati“ I u potpunosti je financirana od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Prijave su obavezne na telefon 212 109 ili 095 362 67 56.

 

Sve one koji žele pročitati i vidjeti kakav je tjedan iz nas i što nas čeka u tjednu koji dolazi pozivamo da posjete naše stranice  www.penzići.rijeka.hr ili facebook.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content