Radio Rijeka, 3.5.2020.

May 2, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, 3.5.2020., tajnica Aitanga Drog 

 

POČETAK RADA MATICE UMIROVLJENIKA

S obzirom na zadovoljavajuću zdravstvenu situaciju vezanu za COVID-19, obavještavamo naše članove da Matica umirovljenika grada Rijeke počinje s radom  šaltera sutra, 4.5.2020. godine, uz sve mjere epidemiološkog zavoda, što znači da će u šalter sali moći biti istovremeno dvoje ljudi.

I dalje pozivamo sve umirovljenice i umirovljenike da s obzirom na trenutnu zdravstvenu situaciju prate mjere i preporuke Nacionalnog i Kriznog stožera Primorsko goranske županije i ponašaju se sukladno tome. Posebno ističemo upute za siguran način primanja pomoći za starije i nemoćne osobe koje smo već objavili i koje se nalaze na našim mrežnim stranicama. 

BESPLATNO DOPUNSKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Dobra vijest dolazi s prošlotjedne sjednice Vlade na kojoj je izmjenama zakona o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju predloženo povećanje prihodovnog cenzusa po članu obitelji na 1.563 kune te za samce na 2.000 kuna, ocijenivši da će se tim izmjenama poboljšati položaj umirovljenika budući da prihodovni cenzus nije mijenjan od 2008. godine. Novina je da će se ubuduće navedeni cenzus usklađivati s indeksom povećanja potrošačkih cijena i prosječne bruto plaće.

Navedene promjene obuhvatit će dodatnih oko 200.000 osiguranika koji će ostvarivati pravo na dopunsko zdravstveno osiguranje na teret sredstva državnog proračuna na osnovi prihodovnog cenzusa. Predložene izmjene Vlada je uputila u hitnu saborsku proceduru.

VOLONTERI CRVENOG KRIŽA

Umirovljenici koji nemaju mogućnosti nabavke odosno dostave hrane, upućujemo na volontere Crvenog križa koje možete dobiti na brojeve  333-699 I 333-493 odnosno na mobitel br. 099/609-8395 (preko tjedna).  Subotom i nedjeljom iste usluge možete dobiti na broj 217-599.

Građanska inicijativa “Jedne za druge” pomaže starijima, kroničnim bolesnicima i svim osobama u samoizolaciji (nabavka hrane I lijakova, plaćanje računa, šetanj psa i sl.). Ako trebate pomoć ili želite volontirati, nazovite besplatan broj 0800 900 890.

Također upućujemo na broj Hrvatskog Crvenog križa (0800-1188) za sve one koje se nalaze u samoizlozaciji, a potrebna im je psihosocijalna podršku.

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content