Radio Rijeka, 30. listopada 2022. godine

Oct 28, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio emisija Zlatne godine, 30. listopada 2022. godine, gostuje Aitanga Drog.

RAD KLUBOVA  KSO ZAMET I BRODOKOMERC

Klub Zamet aktivan je na adresi Petra Jurčića 24/a svakog radnog dana od 16-19 sati. Lokacijski je dostupan svim starijim osobama koje ujedno pozivamo da nam se priključe u vježbanju, radionici crtanja, pikadu, nordijskom hodanju, boćanju, druženjima uz aktuelna predavanja, društvenim igrama, izletima i povremenim šetnjama. Kroz održanu manifestaciju likovno-kreativne radionice i izložbe „EX tempore va Zamete“, ostvarili smo zapažen likovni susret s ciljem podizanja kulturnog duha Zameta te upoznavanja i povezivanja naših sugrađana sa likovnom umjetnošću. Nadamo se da ćemo uz nove članove i nove ideje u sljedećem razdoblju biti još uspješniji.

U utorak 1. studenog na blagdan Svih svetih, šalteri u Kružnoj, kao ni klubovi i podružnice, neće raditi. S radom nastavljamo u srijedu po uobičajenom rasporedu. Zbog interesa umirovljenika za učlanjenjem, a s obzirom na to da članarina vrijedi do kraja godine, od 2. studenog svi zainteresirane se mogu učlaniti za samo 20 kuna.

PRAVNO SAVJETOVANJE

Pravni savjet ovog tjedna iznimno možete dobiti u srijedu 2. studenog u vremenu od 8 do 12 sati u Kružnoj.  Sljedećeg tjedna se vraćamo na redovni termin utorkom. Prethodna najava nije potrebna.

U srijedu 2. studenog u Klubu Centar se od 9,00-11,00 sati možete izmjeriti tlak, šećer u krvi i saturaciju.

REKREACIJA

U okviru EU projekta Učim. Hodam. Osjećam provodi se aktivnost nordijskog hodanja. Zbog blagdana Svih svetih (1.studenog) aktivnost se prebacuje na utorak 8. studenog. Nalazimo se na Biviu okretištu autobusne linije broj 1 u 9:30 sati. Šetamo kroz park Lovora do Kantride, gdje ćemo u dvorani vježbati s trenerima judo kluba Rijeka.

U suradnji s Riječkim sportskim savezom, a u okviru približavanja sportskih aktivnosti građanima starije životne dobi, članovima Matice omogućen je posjet kuglani i kuglanje u okviru sportskog centra „3. maj” na Kantridi. S kuglanjem počinjemo u ponedjeljak 7. studenog u 11 sati uz prethodnu najavu u Kružnoj. Za ulazak u dvoranu potrebne su vam tenisice i sportska oprema.

Nastavljaju se vježbe na otvorenom na Trsatu,  u Centru i Zametu, vježbe u fitness studiju S u Dvorani mladosti na Trsatu i Zametu, rekreacija na bazenima Kantrida te vježbe joge. Na bazenu je i ovoga puta, pod vodstvom trenera, omogućeno vježbanje i to srijedom od 14 do 15 sati. Sve se odvija prema dosadašnjim rasporedima i uz stručno vodstvo.

PLANINARENJE

U subotu, 5. studenog, s planinarskim društvom Transverzalac, idemo na Platak. Polazak je s Delte u 9:00 sati autobusnom linijom br. 12b, a planirani povratak je u 18:10 sati. Staza nije zahtjevna.

PSIHOLOŠKE RADIONICE

Kroz projekt „Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati!“ dana 3. studenog s početkom u 17:00 sati u klubu Srdoči održat će se predavanje na temu diskriminacije  starosne dobi. Kroz predavanje će polaznici saznati nešto o stavovima i ponašanjima društva prema starijoj populaciji, a kroz razgovor tražiti načine sprječavanja diskriminatornog ponašanja.

INFORMATIČKI TEČAJEVI

I dalje su u tijeku prijave za novi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva u sklopu Centra tehničke kulture (Školjić 6) u trajanju od 20 školskih sati. Osobe koje se prijavljuju na novi ciklus informatičkih tečajeva moraju imati prebivalište na području Grada Rijeke, a prijaviti se mogu pozivom na telefon 327-155, svakog radnog dana od 9 do 16 sati

PLESNE VEČERI

U četvrtak, 3. studenog s početkom u 20 sati, održat će se plesna večer na Botelu Marina. Uvodno će biti predstavljena knjiga Voljena Grpca “Slovnica kastavskega govora”. Svestrani Grbac je i član benda “Grejs 1” koji će u nastavku svirati rock hitove, a potom i vrsni instrumentalisti “Arcamivida” bend.

IZLETI

Uz dan svetog Martina 12. studenog organiziramo Martinje u Istri. Obići ćemo Rovinj najposjećenije turističko odredište Istre i agroturizam Dušani. Cijena izleta uključuje prijevoz, pratitelja putovanja,  ručak i zabavu uz harmoniku i degustacije. Informacije i rezervacije na broj 051 621 700.

U ponudi imamo bogatu izbor jednodnevnih izleta za nadolazeći Advent (Zagreb, Trst, Ljubljana, Klagenfurt), te putovanje u toplice Banja Vrućica (infomacije na 051/621-700 ) i terme Ilidža, Sarajevo (BiH).

Klub Krimeja organizira izlet-Advent u Grazu dana 3. prosinca.  Uplate u klubu Krimeja do 8. studenog a informacije možete dobiti na telefon 422-374 ili mob. 099 489 6271.

KREATIVNE RADIONICE

Likovne radionice „Ponedjeljkom u Verdijevoj” održavaju se u dvije grupe. Prva grupa (stari članovi), od 15 do 17sati, a novi (uz prethodnu prijavu u Kružnoj) slikati mogu od 17:30 do 19:30. Zainteresirani se mogu prijaviti na telefon 051 212 109.

Ponedjeljkom u  11 sati u Verdijevoj nastavlja se radionica Zlatne ruke (izrada čarolija od reciklažnog materijala). Prijaviti se  možete na telefon 098 215 429.

 

Sve informacije možete pronaći na našoj mrežnoj stranici www.penzići.rijeka.hr ili osobno na šalteru u Kružnoj.

 

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content