Radio Rijeka, 31.1.2021.

Jan 29, 2021 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Slušajte nas u nedjelju u emisiji “Zlatne godine” na Radio Rijeci u 9,15 sati

RADNO VRIJEME KLUBOVA

U skladu s epidemiološkom situacijom i mjerama, klubovi Matice imaju prilagođeno radno vrijeme odnosno dežurstva. Na vratima svakog Kluba navedeno je novo, privremeno radno vrijeme, a od aktivnosti većina je zadržala rekreaciju na otvorenom.

Šalteri u Kružnoj 5 rade svaki radni dan od 8 do 11 sati. Naš je broj telefona 212 109, mobilnog 099 601 6300, a informacije se mogu naći i na internetskoj stranici www.penzici.rijeka.hr.

 

NORDIJSKO HODANJE

Sudionike projekta nordijskog hodanja pozivamo ovaj utorak, 02. veljače u 11 sati, na sustet u Kastav. Nalazimo se i polazimo s Trga Crekvina i idemo Kastavskom šumom do lovačke kuće Zvirić. Po dolasku na odredište i kratkog odmora vraćamo se do Crekvine i nakon kratkog istezanja naša  ovotjedna šetnja je gotova. Do Kastva možete doći autobusnom linijom broj 18 s polaskom u 9:10 i 10:10 iz Rijeke, a povratak je u 13:06 i 13:21. Oni koji dolaze autobusima trebaju izaći kod kastavskog groblja i kroz  središte doći  do Crekvine. Kao i svaki put bit će formirane grupe već s obzirom na mogućnosti, brojnost i ovladanost tehnikom hodanja sudionika. Vremenska prognoza je relativno dobra ali preporučamo ponijeti kišnu kabanicu. Ukupno vrijeme šetnje je cca 2 sata.

 

SUBVENCIONIRANA PREHRANA

Program subvencionirane prehrane nastavlja se i dalje. Svi članovi Matice  s mirovinama manjim od 2.875 kuna mogu dobiti topli obrok (juha, glavno jelo, salata i desert) u prostorima Crvenog križa na Pećinama za 15 kuna. Svi dosadašnji korisnici  mogu dobiti blokove i obnoviti članstvo do 05. veljače. Od 23. siječnja naručeni obroci vikendom i blagdanom preuzimaju se na ulazu u kuhinju, a preko tjedna, kao i do sad, na recepciji Doma. Jelovnici se objavljuju svakih 15 dana i sastavljaju u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ tako da su kvalitetno, količinski i nutritivno standardizirani.

 

POGODNOSTI ZA ČLANOVE MATICE

Na našim internetskim stranicama naveden je cijeli niz pogodnosti koje se mogu ostvariti uz našu člansku karticu. Tako se po nižim cijenama mogu dobiti zdravstvene usluge u privatnim klinikama i ordinacijama, članstvo u Gradskoj knjižnici i ustanovama u kulturi, nabaviti ortopedska pomagala te cijeli niz različitih proizvoda i usluga. Važno je uvijek prije odlaska u nabavku ili na preglede provjeriti valjanost kartice.

Ukoliko nije obnovljena ove godine to se može učiniti na šalteru Matice ili u Klubovima. Potrebno je donijeti osobnu iskaznicu, a umirovljenici mlađi od 65 godina moraju imati i dokaz da su u mirovini. Godišnja članarina iznosi 40 kuna, a vrijedi do kraja kalendarske godine. Kako uz popuste samo za naše članove brojne trgovine nude pogodnosti svim umirovljenicima, dobro je prije kupovine odnosno plaćanja provjeriti i tu mogućnost. U tim slučajevima iskaznica može biti dokaz umirovljeničkog statusa.

 Kazalište Ivana pl. Zajca

HNK Ivana pl. Zajca nudi umirovljenicima Grada Rijeke popust od 40 posto na cijenu ulaznica  za reprizne naslove u produkciji HNK Ivana pl. Zajca. Popust se ne odnosi na kupnju ulaznica za premijere, gala programe (koncerti, posebni programi i slično) te gostovanja. Dovoljno je samo predočiti Vašu umirovljeničku karticu na blagajni Kazališta te na taj način ostvariti spomenuti popust. Naravno, naše Kazalište poštuje i pridržava se svih aktualnih protuepidemijskih mjera, te je bitno napomenuti da je trenutačno ograničen broj mjesta u gledalištu.Obzirom da je uslijed epidemijskih okolnosti program podložan promjenama, bilo bi  dobro na našim internetskim stranicama provjeriti ispravnost najavljenih termina i predstava i na sam dan održavanja.

 

 

 

 

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content