Radio Rijeka, 31.10.2021.

Oct 29, 2021 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, Zlatne godine, 31. listopada 2021., Emil Baumgartner

 

RAD KLUBOVA

Svi klubovi rade po uobičajenom vremenu koje je istaknuto na ulazima ili na našim mrežnim stranicama. Za sad nije došlo do obustave aktivnosti, kako onih koje se odvijaju vani tako i onih u zatvorenom. Preporuke voditeljima aktivnosti su nošenje maskica, dezinfekcija i češće prozračivanje.

U tjednu iza nas održana je, s malim zakašnjenjem,  redovita izvještajna Skupština Matice umirovljenika grada Rijeke, na kojoj su podnijeta izvješća o radu za prošlu godinu. Posebna pažnja je data izvješću o poslovanju Fonda solidarnosti kao posljedica sumnji na  njegov rad. Sva tijela Matice (Kolegij predsjednika, Nadzorni i Izvršni odbor) prihvatila su financijsko izvješće o stanju Fonda, dala potporu načinu vođenja i odbacila sve sumnje u navodne financijske malverzacije sa sredstvima Fonda. Delegati Skupštine su sva izvješća prihvatili jednoglasno ( svih 25 prisutnih delegata je glasalo „za“). Na Skupštini je, također jednoglasno, prihvaćen i prijedlog opoziva dosadašnje potpredsjednice Matice u prvom redu zbog narušavanja ugleda i nanošenja štete Matici, meni osobno i mojim prethodnicima.

S obzirom da još ima zainteresiranih za učlanjenje u Maticu, premda članarina vrijedi do kraja godine, odlučili smo za sve novoupisane istu smanjiti za 50%. Svi oni koji se učlane u studenom ili prosincu članarinu će platit samo 20 kuna.

U Klubu Krimeja održati će se, 3. studenog, mjerenje tlaka i šećera u krvi od 9-11 sati.

PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE

U klubu Centar, Kružna 5 moguće se prijaviti za besplatno individualno psihološko savjetovanje svakog petka od 15 do 18 sati. Naša psihologinja savjetuje pojedince, bračne parove ili djecu koja brinu o starijim članovima obitelji. 

Aktivnost je dio projekta Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati! i u potpunosti je financirano od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Potrebna je najava na telefon 212 109 ili 095 362 67 56.

 

PRAVNA KLINIKA

CENTAR ZA PRUŽANJE PRIMARNE BESPLATNE PRAVNE POMOĆI

Centar za pružanje pravne pomoći Pravnog fakulteta u Rijeci nastavlja zaprimati prijave stranaka telefonskim putem. Dežurni telefon (099 530 62 50) otvoren je srijedom od 12:00-15:00 nakon čega se sa strankom zakazuje sastanak. 

Besplatna pravna ponoć pruža se iz područja imovinsko pravnog odnosa, obiteljskog prava, zaštite temeljnih ljudskih prava, diskriminacije, radnog i socijalnog prava, ovršnog prava, i sličnih pravnih pitanja. S problemima se možete obratiti i nama u Kružnoj (osobno, telefonom ili onlline) te ćemo vam ugovoriti sastanak.

 

MEĐUGENERACIJSKO DRUŽENJE

U četvrtak 4. studenog u 17,00 sati najavljujemo simpatično druženje za naše nonice i noniće i njihove unuke u Klubu Centar u Kružnoj. U navedenom terminu održat će se prezentacija edukativne slikovnice Pčelica Nenica-Cvijet s crnom laticom uz prisustvo autorice Sanje Lujić Pirc. Slikovnica je preporučena za dob od 6-9 godina, a govori o prijateljstvu i komunikaciji. Molimo predbilježbu (telefon, mail ili osobno) kako bi sve organizirali u skladu s preporučenim mjerama.

 

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

Nordijsko hodanje održava se redovito utorkom. U utorak 2. studenog u 10 sati nalazimo se na Biviu (okretište autobusne linije broj 1). Idemo do autokampa Preluk i nazad. Obucite se sportski i slojevito te ponesite kabanicu i bocu vode.

 

VJEŽBE NA OTVORENOM

U okviru projekta RiGenerAkcija a u suradnji s Udrugom RiRock provode se vježbe na otvorenom ponedjeljkom, srijedom i petkom. Vježbe u trajanju jednog sata započinju u 8:00, a prijaviti se možete u Kružnoj.

 

PLANINARENJE

Planinarsko društvo Transverzalac u subotu 6. studenog ide na Platak. Polazi se autobusom u 9 sati s Delte, a povratak je u popodnevnim satima.

 

 BAZENI KANTRIDA

Rekreacija na bazenima Kantrida je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12:30 do 14:30, 

Vježbe pod vodstvom stručnog trenera održavaju se svake srijede u malom bazenu od 14-15 sati.

JEDRIMA PO KVARNERU

U suradnji sa školom jedrenja OpaSailing iz Voloska organiziramo, za manje grupe i po vrlo pristupačnim cijenama, jedrenje po Kvarneru. Informacije i prijave u Kružnoj.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content