Radio Rijeka, 4.10.2020.

Oct 2, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Emisija “Zlatne godine” Radio Rijeka, nedjelja, 4.10.2020., u 9,15 sati

Radio Rijeka Zlatne godine

  1. listopada 2020.,

Alice Brusić-Matulja, 

 

MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba predstavnici Matice primljeni su u Uredima Župana i Gradonačelnika što je bila prilika za razgovor o aktualnim problemima umirovljeničke populacije. Također je, u Gradskoj vijećnici, održan skup „Osobe starije životne dobi u vrijeme COVID-19 pandemije“. Istraživanje je proveo Filozofski fakultet u Rijeci kojim se zaključuje da socijalna izolacija uvjetovana pandemijom, kao i nedostatak odgovarajuće pomoći u kući može biti povezana s razvojem nekih depresivnih simptoma.

PODRUŽNICA GORNJA VEŽICA

Podružnica G. Vežica obavještava svoje članstvo da se nakon duljeg vremena ponovo nastavljaju dežurstva srijedom od 9,00-11,00 h započevši s 14. listopada ove godine. Ujedno molimo članove koji nisu, a žele obnoviti članarinu da to mogu učiniti uz pridržavanje svih propisanih mjera. Veselimo se ponovnom susretu.

MJERENJE TLAKA I ŠEĆERA U KRVI

Nakon duže pauze ponovo će se u Kružnoj održavati mjerenje tlaka i šećera u krvi. Patronažne sestra će imati dežurstvo srijedom, a ovaj mjesec su planirani termini 14. i 28. listopada od 9,00-11,00 sati.

ŠKOLA STRANIH JEZIKA

Kako smo i najavili tečajevi stranih jezika započinju u ponedjeljak 5. listopada u Verdijevoj 11. Broj polaznika je prilagođen kako bi zadovoljili preporuke i poštovali epidemiološke mjere.  Liste polaznika i termini grupa su objavljeni na webu penzici.hr i na oglasnoj ploči.

DRUŠTVENE IGRE I PSIHOLOŠKE RADIONICE

U sklopu projekta „Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati!“  od ovog tjedna kreću psihološke radionice pod vodstvom psihologinje Katarine Banov. Radionice će se održavati u klubovima Matice. 7. listopada u klubu Pehlin u 17,00 sati tema „Emocije i zdravlje“ i 15. listopada  u 10,00 sati u Klubu Turnić , tema je Obitelj danas. Molimo zainteresirane da se jave svojim klubovima kako ne bi propustili termin.

Također, u sklopu istog projekta najavljujemo termin za društvene igre višeg misaonog ranga. Započinjemo u srijedu 7. listopada u Klubu Centar u Kružnoj u vremenu od 16,00-18,00. Sekcija će imati i voditelja kako bi se sudionici lakše upoznali s pravilima i uživali u novootkrivenim igrama. Molimo zainteresirane da nam se prijave mailom, telefonom ili osobni dolaskom.

RADIONICA ANDROID  PAMETNIH TELEFONA

Ponovo u ponudi imamo radionice za Android pametne telefone. Termin održavanja je četvrtkom od 16,00-18,00 sati u Klubu Centar u Kružnoj, a prva radionica je najavljena za 15. listopada 2020. godine. Molimo zainteresirane da nam se prijave mailom, telefonom ili osobni dolaskom.

KREATIVNE RADIONICE

Od ponedjeljka 5. listopada u Verdijevoj 11 s radom počinje likovna radionica u terminu od 15,00-17,00 sati. Iako smo prošli tjedan najavili drugačije u istom terminu radionicu će održavati i grupa Stilisti.

NORDIJSKO HODANJE

Obavještavamo prijavljene kandidate sekcije za nordijsko hodanje, u okviru projekta „Navuci dres, smanji stres“ da se tečaj nastavlja u utorak 6. listopada u 11 sati, okupljanje ispred Matice, u Kružnoj.

PLANINARENJE

Planinarsko društvo Transverzalac i ovu subotu 10. listopada poziva nas na novi izlet.

 

MEJA – ŠKRLJEVO

POLAZAK SA ŽELJEZNIČKOG KOLODVORA U 7:35 SATI

POVRATAK SA ŠKRLJEVA U 18:04 SATI

STAZA NIJE ZAHTJEVNA

VODIČI JOVO PANTOŠ, ŽELJKO KOKOTOVIĆ I MIĆO PANTOŠ

 

Sastanci članova PD Transverzalac održavaju se utorkom od 17,00:18,00 sati u prostoru Kluba Centar, Kružna 7.

 

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu penzići da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content