Radio Rijeka 5.4.2020.

Apr 3, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, 5.4.2020., predsjednik Emil Baumgartner 

 

Kako epidemiološka situacija uzrokovana virusom Covid 19 i dalje traje pozivamo sve umirovljenice i umirovljenike da prate mjere i preporuke Nacionalnog i Kriznog stožera Primorsko goranske županije i ponašaju se sukladno tome. Ovdje se u prvom redu misli na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, nenapuštanja domova, a u slučaju potrebe svođenje socijalnih kontakata na najmanju moguću mjeru. Na taj način usporavamo širenje zaraze te štitimo sebe i svoje najbliže. Posebno ističemo upute za siguran način primanja pomoći za starije i nemoćne osobe koje smo već objavili i koje se nalaze na našim mrežnim stranicama. 

 

OBAVIJEST KORISNICIMA SUBVENCIONIRANE PREHRANE

Ponavljamo obavijest za korisnike prehrane u Domu Crvenog križa, da neće biti izdavanja blokova za prehranu. Svi korisnici koji su usluge subvencionirane prehrane do sada koristili, moći će to učiniti i dalje uz prethodno plaćanje objeda. Napominjemo da se podjela obroka vrši u Domu Crvenog križa na Pećinama u vremenu od 12-13 sati bez mogućnosti zadržavanja u prostorijama Doma.

OBAVIJESTI

Ponavljamo i nekoliko obavijesti o  brojevima telefona na kojima se može dobiti adekvatna pomoć.

Umirovljenici koji nemaju mogućnosti nabavke odnosno dostave hrane, upućujemo na volontere Crvenog križa koje od ponedjeljka do petka možete dobiti na brojeve  333-699 i 333-493 odnosno na mobitel br. 099/609-8395.  Subotom i nedjeljom iste usluge možete dobiti na broj 217-599.

Građanska inicijativa “Jedne za druge” pomaže starijima, kroničnim bolesnicima i svim osobama u samoizolaciji (nabavka hrane i lijekova, plaćanje računa, šetanje psa i sl.). Ako trebate pomoć ili želite volontirati, nazovite besplatan broj 0800 900 890.

Također upućujemo na broj Hrvatskog Crvenog križa (0800-1188) za sve one koje se nalaze u samoizolaciji, a potrebna im je psihosocijalna podrška.

 

OBAVIJEST UPLATITELJIMA FONDA SOLIDARNOSTI

Obavještavamo sve naše redovne uplatitelje fonda solidarnosti, koji sada imaju obveznu godišnju uplatu fonda, a koji zbog trenutne situacije to nisu u stanju učiniti, da će to učiniti naknadno, po prestanku izolacije, bez ikakvih sankcija.

PREPORUKE NUTRICIONISTE

Riječki nutricionist Goran Smirčić donosi nam par savjeta kako da, uz zdravu i uravnoteženu prehranu, preveniramo debljanje, poboljšamo imunitet i revitaliziramo tijelo.

  • Ne preskačite obroke,
  • Ne jedite nakon 20 sati,
  • Ne kombinirajte masti i ugljikohidrate,
  • Izbjegavajte slatkiše i grickalice,
  • vježbajte

I za kraj, čuvajmo sebe I druge. Ostanimo doma. Posvetimo se stvarima koje za koje do sada nismo imali vremena, npr. Pročitajmo kakvu dobru knjigu, pogledajmo film, učimo neki novi jezik online putem ili zaigrajmo kakvu društvenu igru.

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content