Radio Rijeka, 7.11.2021.

Nov 5, 2021 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka,  Zlatne godine, 7. studenog 2021., Dinka Blažić

 

RAD KLUBOVA

Klub Krimeja radi u vremenu od 15-19 sati na adresi Kumičićeva 50. Redovito se sastaju kartaši i tombulašice, a masaža se odvija utorkom prema najavi. Predavanje reiki održava se utorkom, a tjelovježba je tri puta tjedno pon, sri, pet na otvorenom u 16 sati.

Svi klubovi rade po uobičajenom vremenu koje je istaknuto na ulazima i na našim mrežnim stranicama. Za sad nije došlo do obustave aktivnosti a preporuke voditeljima   je nošenje maski, dezinfekcija i češće prozračivanje.

S obzirom da još ima zainteresiranih za učlanjenje u Maticu, premda članarina vrijedi do kraja godine, odlučili smo za sve novoupisane istu smanjiti za 50%. Svi oni koji se učlane u studenom ili prosincu članarinu će platit samo 20 kuna.

Mjerenje šećera i tlaka u Kružnoj je u srijedu, 10. studenog od 9-11 sati.

PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE

U klubu Centar, Kružna 5 moguće se prijaviti za besplatno individualno psihološko savjetovanje svakog petka od 15 do 18 sati. Naša psihologinja savjetuje pojedince, bračne parove ili djecu koja brinu o starijim članovima obitelji. 

Aktivnost je dio projekta Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati! i u potpunosti je financirano od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.  Napominjemo da je potrebna najava.

 

PRAVNA KLINIKA

Centar za pružanje pravne pomoći Pravnog fakulteta u Rijeci nastavlja zaprimati prijave stranaka telefonskim putem. Dežurni telefon (099 530 62 50) otvoren je srijedom od 12:00-15:00 nakon čega se sa strankom zakazuje sastanak.  S problemima se možete obratiti i nama u Kružnoj (osobno, telefonom ili online) te ćemo vam ugovoriti sastanak.

 

DRSKE KRAĐE,ULIČNE I PRIJEVARE NA KUĆNOM PRAGU

P R E V E N C I J A

Policijska uprava Primorsko-goranske županije upozorava na sve češću pojavu krađa, prijevara i provala na području Rijeke i okolice. Ciljana skupina su osobe starije životne dobi i samci. Tako, na primjer, policija traga za nepoznatim ženskim osobama koje su na području Škurinja i Zameta prijevarom oštetile četvero hrvatskih državljana u dobi od 53, 78 i 83 godine lažno se predstavljajući kao patronažne sestre. U cilju sprječavanja počinjena ovakvih kaznenih dijela, Policija upozorava sve građane, a osobito one sterije životne dobi, na oprez te da ne puštaju u domove osobe čiji identitet nisu prethodno provjerile. Poruka iz Policije je obratite nam se s povjerenjem.

 

REKREACIJA

Nastavljamo s programima rekreacije koji su osmišljeni motivirati umirovljenike za uključivanje u redovno vježbanje. Ciljana skupina ovog projekta su umirovljenici i osobe starije životne dobi koje trebaju stručno vođenje u procesu tjelovježbe.

NORDIJSKO HODANJE

Nordijsko hodanje održava se redovito utorkom. U utorak 9. studenog u 10 sati nalazimo se na brdu Sv. Križ kod Zvjezdarnice (okretište autobusne linije broj 7A). Obucite se sportski i slojevito te ponesite kabanicu i bocu vode.

 

VJEŽBE NA OTVORENOM

U okviru projekta RiGenerAkcija a u suradnji s Udrugom RiRock provode se vježbe na otvorenom ponedjeljkom, srijedom i petkom. Vježbe u trajanju jednog sata započinju u 8:00 sati.

 

 BAZENI KANTRIDA

Rekreacija na bazenima Kantrida je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12:30 do 14:30, 

Vježbe pod vodstvom stručnog trenera održavaju se svake srijede u malom bazenu od 14-15 sati.

JEDRIMA PO KVARNERU

U suradnji sa školom jedrenja OpaSailing iz Voloska organiziramo, za manje grupe i po vrlo pristupačnim cijenama, jedrenje po Kvarneru. Svi koji su se prijavili pozvat ćemo i javiti termine jedrenja. Nadamo se povratnim informacijama o iskustvima i doživljajima s mora o čemu ćemo vas obavijestiti.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content