Radio Rijeka, 7.6.2020.

Jun 5, 2020 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno

Ne propustite ove nedjelje emisiju “Zlatne godine” na Radio Rijeci u 9,15 sati

Radio Rijeka, 07. lipnja.2020., Roža Butković, klub Sv. Nikola Turnić 

KLUB SV. NIKOLA TURNIĆ

Klub Sv. Nikola Turnic otvoren je prije 3 god. Namijenjen je druzenju  mirovljenika  M. O. Sv. Nikola i Turnic.Nalazi se na adresi F. Candeka 36B.

Rad Kluba kao i sve aktivnosti prekinut je 16.03.o g. zbog corona virusa. Buduci su mjere ogranicenja popustile, Klub je uveo dezurstvo:

Ponedjeljkom od  14 do 17 sati

Cetvrtkom       od  09 do 12 sati

samo za administrativne poslove, produzenje clanarine i uclanjene novih clanova. Sve informacije mozete dobiti na tel. 56 89 43.

Otvaranjem Kluba kada za to bude vrijeme, nastavit ce mo nase druzenje, tombolu, kreativne radionice, masazu, edukativna predavanja, uz kavicu, sok i nadasve ugodano druženje i razgovor. 

RAD MATICE

Kako smo već i spominjali  u okviru mjera popuštanja ograničenja vezanih uz epidemiju korona virusa otvorili smo šalter Matice u Kružnoj ulici. Radno vrijeme je kao i prije od ponedjeljka do petka u vremenu od 8 do 11 sati. Također i klubovi od 1. lipnja otvaraju vrata za nužne i neophodne administrativne poslove. Pošto klubovi rade po različitom radnom vremenu molimo sve članove koji ih imaju potrebu posjetiti da provjere vrijeme u kojem je posjet moguć.

Molimo sve koji dolaze da koriste maske i rukavice s ciljem zaštite svih nas i prevencije širenja epidemije. Također, napominjemo da koji imaju povišenu temperaturu ili bilo kakve simptome bolesti ne dolaze, već da ostanu doma.

Svjedoci smo snažnog popuštanja mjera Nacionalnog kriznog stožera no i dalje pozivamo sve umirovljenice i umirovljenike na oprez. Ponašajmo se u skladu s preporukama i OSTANIMO ODGOVORNI

INICIJATIVA MATICE UMIROVLJENIKA HRVATSKE

Iz Matice umirovljenika Hrvatske stalno se upućuju prijedlozi za dijalog i traženje rješenja za probleme umirovljenika ali i cijelog društva jer je stanje doista postalo zabrinjavajuće. Naime, najnoviji podaci pokazuju da točno polovina umirovljenika, odnosno njih 575.000, prima mirovinu od svega 1.420 kuna i to nakon upravo provedenog usklađivanja od 0,7 posto. Kada se uzme u obzir da je kod nas linija siromaštva 2.485 kuna, vidljivo je da je 57 posto umirovljenika živi ispod te granice. Prosječna mirovina od 2.523 kune predstavlja samo 37,5 posto prosječne plaće u Hrvatskoj. Ovo je najniži postotak od svih europskih zemalja (mađarska i Makedonija 62%, Slovenija 60%, Srbija 49,8%…). Matica umirovljenika Hrvatske pozvala je sve stranke da u svojim izbornim programima ponude rješenje za ovaj problem. Napominjemo, da umirovljenici čine trećinu biračkog tijela.   

PROGRAM PREHRANE U DOMU CRVENOG KRIŽA

Obavještavamo sve zainteresirane da je sukladno članku 2. Pravilnika o subvencioniranoj prehrani došlo do promjene cenzusa za ostvarivanje prava na ovaj program grada Rijeke. Novoutvrđeni cenzus umjesto 2.500,00 kuna iznosi 2.875,00 kuna. Dakle, svi umirovljenici čija je mirovina manja od 2.875,00 kuna ostvaruju pravo na pomoć u financiranju svakodnevnih obroka. Stoga pozivamo sve s mirovinama nižim od navedenog cenzusa da dođu po bonove od 25. svibnja do 5. lipnja u vremenu od rada šaltera od 08-11 sati. Obroci se od sutra ponovo konzumiraju na uobičajen način u prostoru restorana. Molimo korisnike da budu strpljivi prilikom ulaza, prate upute osoblja i da pridržavaju se istih.

BAZENI KANTRIDA

Bazeni Kantrida su ponovo otvoreni za građanstvo i članovi Matice mogu besplatno koristiti bazen u starom terminu ponedjeljak, srijeda i petak od 12,30-14,30 sati. Od ovog tjedna pa sve do 30.lipnja srijedom se održava vježbanje uz stručni nadzor u vremenu od 13,00-14,00 sati. Molimo posjetitelje da se zbog epidemiološke situacije pridržavaju sigurnosnih mjera koje važe prilikom posjete bazenu (ograničenje broja posjetitelja, mjerenje temperature i evidentiranje prilikom dolaska te dezinfekcija ruku).

PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE

Donosimo obavijest o još jednoj hvalevrijednoj aktivnosti. Za sve građane koji teško podnose kriznu situaciju izazvanu Covid-19 virusom psihijatri i psiholozi Doma zdravlja PGŽ dostupni su u svoje redovno radno vrijeme za pružanje telefonske psihološke pomoći. Neki od stručnjaka su Tomislav Ahel, dr.med., Elizabeta Dadić-Hero, dr.med. i ostali. Više informacija zainteresirani mogu dobiti na www.domzdravlja-pgz.hr

Hrvatski Crveni križ i dalje ima otvorenu besplatnu telefonsku liniju  0800 11 88 putem koje se mogu dobiti informacije o svim pomoćima i uslugama koje pružaju društva Crvenog križa svaki dan u vremenu od 8,00-16,00 sati. Na isti broj javljaju se i volonteri – educirani za pružanje psihosocijalne pomoći.

NORDIJSKO HODANJE

Pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije i Odjela za sport, kulturu i tehničku kulturu Primorsko – goranske županije u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom, Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ, šestu godinu zaredom organizirat će „Festival sportske rekreacije Primorsko – goranske županije.“ U nedjelju, 7. lipnja na Platku s početkom u 11 sati organizira se šetnja na relaciji Platak-Radeševo-Platak. Staza je srednje teška i zahtjeva nešto preko dva sata hoda,. Prijave za sudjelovanje neposredno prije početka.

 

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Dobro, čak jako dobro

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content