Radio Rijeka, 7. ožujka 2021.

Mar 5, 2021 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka – Zlatne godine, 7. ožujka 2021.

 

 

  RADNO VRIJEME KLUBOVA

Radno vrijeme šaltera u Kružnoj 5 je svaki radni dan od 8 do 11 sati. Možete nas dobiti na broj telefona 212 109, a informacije se mogu naći i na internetskoj stranici www.penzici.rijeka.hr. Radno vrijeme drugih klubova istaknuto je na našim mrežnim stranicama ili na oglasnim pločama klubova i podružnica.

                               

POSLOVI ZA UMIROVLJENIKE

Nema naročito dobrih vijesti o usklađivanju mirovina s plaćama, covid dodatku i uskrsnicama pa nam, što se povećanja prihoda tiče, jedino preostaje uzdati se u vlastite snage. Ohrabrite se i počnite pisati blog, pišite priče, pjesme, romane i objavljujte ih na internetu. Ponudite savjetovanje o poslu koji ste obavljali prije odlaska u mirovinu. Pretvorite hobi u posao i pišite o uređenju okoliša ili vrtlarenju. Priložite i fotografije. Ako ste vješti u raznim kućanskim popravcima  postanite domar. Naučite prodavati preko interneta i riješite se nepotrebnih predmeta, odjeće, obuće, igračaka  i namještaja. Pokažite svima slike i keramičke proizvode koje ste izradili možda je vaš talent ostao neprepoznat i pred vama je svjetska slava i bogatstvo. Nije nemoguće. Ponudite na prodaju – možda se čudo dosađuje.

 

RIGENERAKCIJA-AKTIVNI U MIROVINI

Nastavljaju se pripreme za provođenje cijelog niza različitih besplatnih radionica koje su dio europskog projekta RiGenerAkcija! – Aktivni u mirovini kojeg Udruga RiRock provodi u partnerstvu s Maticom. U planu su  radionice fotografije, slikarstva, osnovnog i naprednog šivanja, vježbanje na otvorenom kao i sviranja električne i bas gitare te bubnjeva.  Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na šalteru Matice.

 

ŠKOLA STRANIH JEZIKA

Do 12. ožujka primamo predbilježbe a do početka škole, 22. ožujka, uplate za školarinu Sve informacije o grupama polaznika i terminima bit će dostupne na oglasnoj ploči u Matici i na našoj web stranici.

 

NORDIJSKO HODANJE

Nordijsko hodanje nastavlja se kao što je to već uobičajeno u utorak 9.. ožujka. Sastanak je zakazan za 11 sati ispred crkve na Drenovi. Podijelit ćemo se u tri grupe pa će najiskusniji krenuti na Veli vrh. Manje iskusni idu  do Vodospreme, a početnici će se uputiti do starog groblja. Sve grupe vraćaju se pred crkvu. Do Drenove  vozi autobus broj 11 u 9,30 i 10,30, a u povratku u 12,30 i 13,30 sati. Hodanju prethodi kratka priprema i  zagrijavanje. Hodačima preporučujemo slojevitu odjeću, kabanicu ili kapu  i  bočicu vode. Sudionici su se dužni pridržavati se  epidemioloških mjera, a pohodu pristupaju na vlastitu odgovornost.

  

KAZALIŠNA GRUPA

Osnivamo kazališnu skupinu Matice umirovljenika grada Rijeke. Vodit će ju  Mensur Puhovac poznati kazalištarac, Sušačanin, skladatelj,  aranžer, pjevač, instrumentalist… Sva njegova djela govore o našem kraju: Primorcima-Riječanima, Fiumanima, vrsnim brodograditeljima, ribarima, lučkim radnicima. Mensur je dugogodišnji sudionik MIK-a, Čanson festa, te pisac mjuzikla “Sušak, Sušak” i Tiramola. Dođite i sudjelujte.

JOGA U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU

U okviru projekta Rijeka zdravi grad nudimo vježbanje srijedom od 8 do 9,3o u dvorani Joga u svakodnevnom životu na Pećinama u Ulici Spinčićeva 2. Vježba se i utorkom i petkom od 15,30 do 17 sati u Maloj dvorani Sportskog centra Zamet. Prije dolaska obavezno se javite Maji na broj telefona 091 911 13 70.

  

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content