Radio Rijeka, 8.10.2021.

Oct 8, 2021 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka Zlatne godine, 10. listopada 2021., Željana Talijan, Klub Srdoči

 

KLUB SRDOČI

Radno vrijeme kluba Srdoči je od 15 – 19 sati  u  kojem članovi mogu zatražiti savjete, platiti članarinu ili jednostavno se družiti uz karte, šah, pikado, tombolu i odličnu kavicu.                                  Dan starijih osoba obilježili smo 04.10. izložbom likovnih radova naših članica Ane Vukić, Alice Matulja i Julije Goldštajn pod nazivom “Tri srdočka pinela”.                  

Uz druženje, vrijeme u klubu provodimo i radno kroz radionice Pupa I decupage a 11.10. započet će s radom nova radionica naziva “Svašta nešto”. Pozivamo zainteresirane da nam se pridruže prijavom u klubu ili na mob 099 489 62 62.  

Srijedom članovi mogu koristiti uslugu masaže , utorkom i četvrtkom tjelovježbe  pod stručnim vodstvom, dok pikado grupa trenira ponedjeljkom i srijedom.                            

28.10. organiziramo izlet u Rastoke po cijeni od 90,00 kn sa organiziranim ručkom. Kako još ima slobodnih mjesta zainteresirani se mogu prijaviti na mob 099 489 6262.                                            15.10. održat će se edukativno predavanje uz prezentaciju  o gotovo zanemarenom povrću pod nazivom “Bundeva, kraljica jeseni”.            

Šalter u Kružnoj radi svaki dan od ponedjeljka do petka od 08 do 11, a Klub od 08 do 12 odnosno od 15 do 19 sati. Pozivamo sve zainteresirane da dođu, popiju kavu i odigraju partiju šaha, pikada ili samo na čašicu razgovora.

SVEUČILIŠTE ZA 3. DOB

Sveučilište u Rijeci u suradnji s gradom Rijeka, zainteresiranim građankama i građanima s prebivalištem u PGŽ, starijim od 55 godina, nudi novi jesenji ciklus predavanja u sklopu projekta Sveučilište za 3. dob.

U jesenjem ciklusu zainteresirane osobe moći će upisati početne radionice slikarstva koje se održavaju na Akademiji primijenjenih umjetnosti. Ciklus predavanja iz psihologije na temu emocionalne inteligencije koje će se održavati na Filozofskom fakultetu.

Upisi u jesenji ciklus traju do 11. listopada, a vrše se putem e-maila 3dob@uniri.hr. Informacije je moguće dobiti i telefonom na broj 051-854-861.

 

KREATIVNE RADIONICE

S radom su započele radionice Korak po korak (stilisti i slikari). Radionice se održavaju ponedjeljkom od 15-18 sati u  Verdievoj 11. Pozivamo sve koji bi slikali ili se bavili  stilizacijom uporabnih predmeta da nam se jave.

ZBOR

Probe mješovitog zbora Matice umirovljenika grada Rijeke pod vodstvom maestra Vinka Badjuka su započele u Kružnoj ulici. Pjevači se sastaju utorkom od 15-17 sati. Pozivamo sve koji vole druženje i zborsko pjevanje da se jave i sudjeluju u pripremama za skore nastupe. Ovo se posebno odnosi na muškarce (baritoni, tenori i basovi).

 

REKREACIJA

Nastavljamo s programima rekreacije koji su osmišljeni motivirati umirovljenike za uključivanje u redovno vježbanje. Ciljana skupina ovog projekta su umirovljenici i osobe starije životne dobi koje trebaju vođenje u procesu tjelovježbe.

 NORDIJSKO HODANJE

Nordijsko hodanje održava se redovito utorkom. Ovaj put u utorak 12. listopada u 10 sati nalazimo  se ispred dvorane Marino Cvetković u Opatiji. Nakon  zagrijavanja krećemo na šetnju šetalištem Carmen Sylve – Amerikanski vrtovi i nazad. Obucite se sportski i slojevito te ponesite bocu vode. Napominjemo da je odabir težine staze vlastita odgovornost svakog sudionika.

 BAZENI KANTRIDA

Rekreacija na bazenima Kantrida je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12:30 do 14:30, 

Organizirani treninzi održavaju se svake srijede pod vodstvom stručnog trenera, u 25 m bazenu, od 14-15 sati.

JOGA U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU

 

Vježbe joge nastavljaju se na Pećinama (Spinčićeva 2) srijedom u 8:00, a na Zametu utorkom i petkom od 15:30 do 17:00. Obavezna predbilježba na broj 091/911 13 70.

 

VJEŽBE U TERETANI

Nastavljaju se vježbe u fitness studiju u Dvorani mladosti  na Trsatu i dvorani Zamet. Termini za vježbanje na Zametu je ponedjeljak i srijeda 9,00-10,00,a Trsat ponedjeljak i četvrtak od 9,00-10,00. Prijave su moguće u Kružnoj odnosno direktno na lokaciji na kojoj želite vježbati.

 

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content