Radio Rijeka, 9.2.2020.

Feb 7, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

RADIO RIJEKA, 09. veljače 2020., Roža Butković, klub Sv. Nikola-Turnić

Klub umirovljenika  Sv. Nikola Turnić osnovan je 2017. godine, prije 2,5 godine.

To je  Klub Matice umirovljenika Grada Rijeke.

Grad Rijeka je prepoznao potrebu umirovljenika sa područja MO-a Turnića i Sv. Nikole za druženjem i okupljanjem  i sredstvima grada opremio i otvorio ovaj klub.

Klub se nalazi na adresi F.Čandeka 36b. Koncem 2019. godine imao je 170 članova.

Radno vrijeme kluba je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 15-19 sati, utorkom i četvrtkom od 9-13 sati.

Aktivnosti za koje postoji interes su:

– tombola

– kreativna radionica – izrada  košarica od papira, oslikavanje na staklu i platnu i ukrašavanje predmeta tehnikom decupaga i marmoriranja, radionica fraktalnog crtanja, pa ćemo za 8. mart u prostoru kluba postaviti izložbu slika nastalih tehnikom fraktralnog crtanja.

– mjerenje tlaka i šećera u krvi

– masaža aroma terapijom

– organiziramo edukativna predavanja iz radionice psihologije i zdravstvenih tema

– u klubu možete posuditi knjige i časopise, pročitati novine, zabaviti se uz karte ili šah, popiti kavicu, čaj i sok, dobiti sve potrebne informacije vezano uz Maticu i klub.

Informacije o klubu možete dobiti na tel.br. 568-943. Pozivamo sve naše članove da obnove članarinu, a one koji to nisu da postanu članovi ovoga kluba i koriste mnoge pogodnosti članstvom u Matici.

Sve brojne aktivnosti Matice nije moguće uvijek najavljivati, ali one koje su u tijeku, a pogotovo izdvajamo:   

POZIVAMO VAS DA OBNOVITE ČLANSTVO

Početkom svake godine pozivamo članove da obnove svoje članstvo kako bi tokom cijele godine mogli koristiti i pogodnosti naše umirovljeničke iskaznice. Za one koji još ne znaju, članarina u Matici umirovljenika grada Rijeke iznosi 40 kn i osigurava umirovljenicima mnoge pogodnosti koje možete vidjeti u našim klubovima ili na web stranici matice.

Za članove Matice u Kružnoj ulici vrijeme produljenja članarine je radnim danom od 8 do 11, dok naši klubovi Trsat, Turnić, Podvežica, Krimeja, Srdoči, Drenova, Kantrida, Pehlin i Škurinje rade i u popodnevnim satima.

Pozivamo članove  Podružnica Matice umirovljenika da obnove članstvo u sjedištima svojih podružnica, kako bi i dalje koristili sva prava stečena članstvom .

I Z L E T I

U tijeku su prijave za sedmodnevni boravak u ožujku 2020. godine u lječilištu Terme Ilidža u Sarajevu. Program izleta, u koji je uključeni puni pansion, specijalistički i kontrolni pregledi, terapije i prijevoz, možete vidjeti u klubu Matice umirovljenika.  Interes je jako veliki, popunjen je jedan autobus, pa nudimo predbilježbe za drugi. Napominjemo da postoji mogućnost plaćanja u ratama.

KULTURA

Kazalište lutaka Rijeka poziva nas na predstavu “Šuma striborova” za predškolski i školski uzrast, a možete ju pogledati 13. i 14. 2. u 18:00, a 15. veljače u 11:00 i 18:00.

Sveučilište za 3. dob nastavlja sa ciklusima kratkih besplatnih predavanja, i to: 12.2.2020. u prostoriji 107, na temu Povijesni razvoj turizma obalnog dijela istarskog poluotoka s početkom u 17:00 sati, i 19.2.2020. u prostoriji 107, na temu Sloboda govora i govor mržnje, s početkom u 17:00 sati.

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u suradnji sa maticom umirovljenika grada Rijeke postavljena je izložba NE/ vidljive granice. Izložba je otvorena za građanstvo do 15. veljače. Pozivamo sve zainteresirane da provjere koje su to nevidljive granice i kako ih umirovljenici pokušavaju prevladati.

Obavještavamo sve zainteresirane umirovljenike da se u klubu Centar osniva dramska sekcija Matice umirovljenika Grada Rijeke. Pozivamo dakle sve one koji mogu, hoće ili znaju glumiti neka se jave i predbilježe do 13. veljače.

PROLJETNA LIGA

Pozivamo sve klubove i podružnice da do 21. veljače prijave ekipe u kartanju (briškuli i trešeti), pikadu, bočanju i šahu za proljetnu ligu penzića. Nakon predbilježbe ekipa održat ćemo sastanke voditelja natjecanja, definirati pravila i mjesta susreta te započeti s ligom u prvom tjednu mjeseca ožujka.

KLUB CENTAR RADI I POPODNE

Obavještavamo sve zainteresirane da klub Centar radi i u popodnevnim satima. Svaki dan u tjednu, osim ponedjeljka, možete se u Kružnoj 7, u vremenu od 15-19 sati, podružiti uz kavu ili čaj, zaigrati šah ili karte ili popratiti događanja već prema najavi.

PLANINARENJE

SUBOTA 15.2.2020.

PLATAK

POLAZAK S DELTE U 9:00 SATI, AUTOBUSNA LINIJA BR. 12B

POVRATAK S PLATKA U 17:00 SATI

STAZU ĆE ZBOG VREMENSKIH UVJETA NA LICU MJESTA ODABRATI GRUPA I VODIČI

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content