Rekreacija u starijoj životnoj dobi

Apr 25, 2017 od     3 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Učenje za 3. dob, Zdravlje i rekreacija

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na predavanje na Medicinskom fakultetu u Rijeci. 

Naziv predavanja je „Kineziološka rekreacija u svakodnevici osoba starije životne dobi“, a predavač Nikola Turk, prof. kineziologije.

Na predavanju vas očekujemo u četvrtak, 27.4.2017. u 15.00 sati, u Predavaonici br 1.

Jedna od javnozdravstvenih mjera i akcija za održavanje zdravlja osoba starije životne dobi u 21. stoljeću je i podizanje fizičke kondicije uz pomoć organiziranih vježbi i aktivnosti, u čemu prof. Turk ima višegodišnje iskustvo u Domovima za starije i nemoćne, Udrugama, Centrima i Maticama umirovljenika.

Istraživanja pretežno na ženama i znatno manjem broju umirovljenika starijim od 65 godina, dokazala su da je tjelesna aktivnost, zajedno s društveno korisnim aktivnostima, odlična kombinacija koja smanjuje rizik od prerane smrti. Tijekom uvođenja i provedbi sportske rekreacije zaključeno je, da su mješoviti programi najbolje prihvaćeni.

Više o iskustvu uvođenja programa sportske rekreacije za osobe starije životne dobi bit će prezentirano na predavanju. Predavanje se održava kao nastavak intervencija u okviru EU projekta Urban Health Centres. 

 

3 Komentara + Dodajte komentar

  • To treba poslusati,svakako,lijepo da ste nas pozvali da cujemo i provedemo u praksu.

  • Hvala vam lijepa na ovoj obavijesti kao i na svim drugima do sada, Zanima me da li je to predavanje besplatno ili se nešto plaća i koliko!

    Lijepi pozdrav! Tamara

    • Predavanje je besplatno.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content