RiGeneration +54

Oct 22, 2018 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Matica umirovljenika i Udruga RiRock predstavila je na tiskovnoj konferenciji održanoj dana 22. listopada 2018. godine projekt RiGeneration.

Projekt RiGeneration predstavila je Rosana Stanić, pravnica u Matici umirovljenika grada Rijeke, a voditeljica projekta je Anja Štefan.

 

 Udruga Ri Rock odabrala je Maticu umirovljenika grada Rijeke kao partnera u projektu RiGeneration koji je sufinancirala Europska unija putem Europskog socijalnog fonda, a  kojem je osnovna ideja vodilja bila kroz niz aktivnosti i događanja potaknuti uključenje starijih osoba u društveni i kulturni život grada na kojima će se razvijati različite vještine, te prakticirati suradnja i zajedničko stvaralaštvo.

Kroz projekt RiGeneration će se starijim osobama omogućiti pristup kulturnim, umjetničkim i neformalnim obrazovnim programima te potaknuti socijalno uključivanje, razvoj i njegovanje kreativnih, socijalnih, kognitivnih i emocionalnih vještina.

Projekt uključuje 15 zanimljivih neformalnih aktivnosti i edukacija starijih osoba u području kulture i umjetnosti ( tijekom trajanja projekta održati će se tečaj šivanja, glazbene radionice, analogna i digitalna fotografija, zborno pjevanje, izrada keramičkih uratka i sl.), kao i različit kulturno – umjetnički program (Izradu tematskih masaka – oživljavanje rock kulture te sudjelovanje na riječkom karnevalu, uz međugeneracijske aktivnosti, glazbeno – scenska događanja, pjevačke smotre i dr.

Projekt će se provoditi kroz 12 mjeseci, odnosno trajati će do rujna 2019. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 517.661,82 kn, a iznos koji financira EU iznosi 440.012,55 kn.

Pozvani su svi zainteresirani koji se žele uključiti u neku od besplatnih radionica da požure sa svojim prijavama zaključno do 31. listopada 2018. godine, a za prijavu je potrebno osobno doći u Maticu Umirovljenika Rijeka na adresi Kružna ulica 5., 51000 Rijeka u radno vrijeme, od 08:00 – 11:00h. Pri prijavi, sa sobom je potrebno imati važeću člansku iskaznicu Matice te osobnu iskaznicu.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content