Stari uporabni predmeti

May 15, 2013 od     2 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Naši mali prijatelji učenici i njihove učiteljice osnovne škole  „Belvedere“ pripremaju izložbu starih predmeta. Kako se mi često družimo tako smo se dogovorili da ćemo i mi sudjelovati u ovom njihovom „projektu“.

P5130089

U ponedjeljak dana 13. svibnja 2013. godine nas nekoliko članica kluba Belveder-Kozala uputile smo se u njihovu školu.  Nismo došle praznih ruku. Potrudile smo se da skupimo što više  starih predmeta, koje djeca nisu nikada ni vidjela jer su odavno  izašla iz uporabe. Smjestile smo se u jednu učionicu i  izložile donesene predmete. Ubrzo se učionica napunila znatiželjnim učenicima i njihovim učiteljicama.

P5130074

Tu je bilo raznovrsnih predmeta kao stare pegle na ugljen, pržionici, mlinci za kavu, kuhala i stari lončići za kuhanje kave, kotlić za kuhanje palente na otvorenoj vatri , drobilica za orahe, kosir, ručno svrdlo, drvena vretena, razna kuhinjska pomagala kao kuhalo na špirit, ručni sjekač za povrće, društvene igre koje su se igrale davno prije kompjuterskih igrica,  zatim jedan od prvih modela mobitela,  ukrašena lula, prastari brijači pribor i potkova koja je, prema vjerovanju, u posebnom položaju služila za tjeranje zla iz kuće.

P5130101

Djeci smo detaljno objašnjavale svaki izloženi predmet. Iz postavljanih pitanja vidjelo se da su pažljivo slušali. Pokazali su veliki interes  za sve predmete, a neke su i isprobavali.

Nakon ugodno provedenog  školskog sata, učenici su se vratili svojim školskim obavezama a mi smo otišle  s obećanjem da ćemo se vidjeti 22. svibnja na priredbi  za dan škole „Belvedere“.

P5130006

2 Komentara + Dodajte komentar

  • Osnovna škola “Belvedere” često surađuje sa KSO “Belveder-Kozala” .Svako druženje sa djecom je posebno i nezaboravno, a učiteljice su veoma kreativne i žele da djeca što više nauče kroz ovakve “radionice”.

  • Koja ljepa Ideja-Sretno :)

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content