Sveučilište za 3. dob

Nastavlja se ciklus kratkih besplatnih predavanja srijedom kojeg Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Gradom Rijekom i Gradom Opatijom, provodi u sklopu projekta Sveučilište za 3. dob.

Sljedeće besplatno predavanje Cijepljenje u trećoj životnoj dobi, na rasporedu je 28. veljače, u 17 sati na Filozofskom fakultetu (2. kat, prostorija 207), a održat će ga voditeljica Odsjeka za cijepljenje, specijalist epidemiolog – Dorotea Gastović- Bebić, dr. med.

Više o predavanju:

Cijepljenje u trećoj životnoj dobi

Dorotea Gastović- Bebić, dr. med

Cijepljenje specifičnim cjepivima najbolja je moguća dosad poznata preventivna mjera protiv obolijevanja od određenih zaraznih bolesti. Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) ulaže velike napore i sredstva kako bi raznim programima omogućila procjepljivanje što većeg broja ljudi i tako spasila što više  života. Uzročnici zaraznih bolesti prisutni su svuda oko nas i vrebaju ne imune osobe. Zarazne bolesti koje se mogu spriječiti cijepljenjem su još uvijek veliki globalni problem koji ne želimo da se ponovno dogodi i nama.

 

Besplatna predavanja održavaju se pretežito srijedom te će trajati do 28. ožujka. Raspored predavanja kao i najavu proljetnog ciklusa predavanja možete pronaći na mrežnim stranicama Sveučilišta za 3. dob.

 

 

Sveučilište u Rijeci

Radmile Matejčić 3, G-038

051 584 861

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content