Svjetski dan podrške oboljelima od epilepsije

Mar 24, 2017 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

U nedjelju, 26. ožujka 2017., obilježava se Ljubičasti dan u Rijeci. 

U organizaciji Klinike za neurologiju i Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka, Referentnog centra Ministarstva zdravlja za epilepsije i konvulzivne bolesti razvojne dobi, Poliklinike Interneuron i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, u nedjelju, 26. ožujka 2017. obilježava se Ljubičasti dan, Svjetski dan podrške oboljelima od epilepsije.

Sa zadovoljstvom vas pozivamo da nam se pridružite u nedjelju na Korzu od 10:00 sati gdje će biti postavljen štand s edukativnim materijalom  i liječnicima koji će davati zdravstvene  savjete te nakon toga u 11:00 sati na seriju predavanja u Gradsku vijećnicu.

Program predavanja– Ljubičasti dan u Rijeci:
 Pozdravna riječ, prof. dr. Davor Štimac
 Uvod u tribinu, doc. prim. dr. Vladimira Vuletić
 Ljubičasti dan, prof. dr. Dubravka Šepić Grahovac
 Živjeti s epilepsijom, doc. dr. Ingrid Škarpa – Prpić
 Žene i epilepsija, dr. Nevia Novak
 Epilepsija i sport, prof. dr. Igor Prpić

„Ljubičasti dan ili Purple day“ obilježava se na svim kontinentima te je proglašen najutjecajnijim međunarodnim danom u svrhu podizanja razine osviještenosti o epilepsiji. Manifestacija kao podrška oboljelima od epilepsije započela je 2008. godine na inicijativu Cassidy Megan iz Kanade. Otad se diljem svijeta obilježava Dan u boji lavande, boji epilepsije koja simbolizira usamljenost, čest osjećaj oboljelih od ove bolesti.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content