Tko su Naj-online penzići?

May 2, 2013 od     7 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Jučerašnjom podjelom priznanja najuspješnijima u Gradskoj vijećnici, završilo je tromjesečno natjecanje klubova umirovljenika „Naj-online penzići“. Od 1. veljače do 30. travnja riječki klubovi umirovljenika prihvatili su izazov i krenuli u natjecanje u pisanju tekstova za internet stranicu https://penzici.rijeka.hr/. Nakon kratke edukacije koju su im pružili stručnjaci iz Grada Rijeke i uz savjete administratora stranice i provoditelja projekta, protekla tri mjeseca penzići su stavili svoje informatičko znanje u službu internet stranice za starije osobe u Rijeci.

IMG_4474

Samo iz klubova umirovljenika u vremenu trajanja natjecanja pristiglo je više od 200 članaka s brojnim slikama, kao i više fotogalerija. Čitatelji su mogli saznati o izletima na koje su odlazili klubovi, o rekreativnim, kulturnim i zabavnim aktivnostima u klubovima, o raznim korisnim predavanjima i edukacijama, mogli su pronaći pokoji recept ili zanimljivu priču iz svakodnevnog života.

IMG_4487

Natjecanje se odvijalo u kategoriji Klubova starijih osoba Doma Kantrida i u kategoriji Klubova Matice umirovljenika grada Rijeke. Nagrađena su tri najaktivnija kluba u svakoj kategoriji, pri čemu je broj članaka bio primarni kriterij za dodjelu nagrada. Sekundarni kriteriji su bili raznovrsnost pokrivenih tema, promocija djelatnosti kluba i kvaliteta samih članaka. Komisija koja je izabrala nabolje, sastojala se od predstavnika Grada Rijeke, administratora stranice za penziće i predstavniak Sveučilišta za 3. dob.

IMG_4469

Najboljima su se pokazali Klub Belveder-Kozala za klubove Doma Kantrida i Klub Trsat za klubove Matice. Drugo i treće mjesto z klubove Doma Kantrida osvojili su Klub Zamet, odnosno Klub Bulevard. Drugoplasirani klub za Maticu umirovljenika bio je Klub Krimeja, a nagradu za treće mjesto podijelili su klubovi Škurinje i Srdoči. Svi nagrađeni klubovi primili su novčane nagrade i plakete koje će krasiti njihove trofejne prostorije, a nagrade im je uručio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel

IMG_4496

Dvije posebne nagrade za pojedinačni rad primili su gospodin Luka Vuković iz Kluba Srdoči za najbolju foto-priču i gospodin Tomislav Baran iz Kluba Krimeja za najbolje napisani članak tijekom natjecanja. Najbolji članak je dirljiva priča o tronogom psu Olafu i njegovoj udomiteljici, koji su  prisutnošću na dodjeli razveselili sve prisutne.

IMG_4518

Brojni penzići koji su u organizaciji Grada Rijeke završili informatičke tečajeve, na ovaj su način pokazali dio svog znanja i pronašli sebe u jednom novom hobiju. Pritom su svojim pisanjem ispunili vrijeme svim čitateljima i donijeli im mnoštvo korisnih informacija o umirovljeničkim aktivnostima u Rijeci.

Sigurni smo da će i nakon završetka natjecanja, klubovi umirovljenika i njihovi članovi, promovirati svoje aktivnosti na internetu, na centralnom mjestu okupljanja riječkih penzića, stranici https://penzici.rijeka.hr/.

IMG_4525

7 Komentara + Dodajte komentar

 • Čestitke nagrađenima!

  • Čestitke svim nagrađenima , zaslužili su ! Jedino bih psa Olafa i njegovu udomiteljicu premjestila na neko drugo mjesto i na neku drugu dodjelu nagrada (npr. u udruzi “Prijatelj životinja” ili slično…).Dovoljno je bilo da se nagradi gospodin Tomislav ,koji je napisao tu priču.

 • Iskrene čestitke nagrađenima!!!

 • Iskrene čestitke svim nagrađenima! Lijepi pozdrav svim klubovima i uredništvu Web stranice.

 • Sve čestitke svima koji su se potrudili da klub starijih osoba sa ZAMETA
  dobiju nagradu
  gsp.ROZIKA LIJEPO VAS JE VIDJETI U DRUŠTVU GRADONAČELNIKA
  LIJEP POZDRAV

 • Čestitke klubu “Zamet”, i svim ostalim klubovima!

 • cestitka svim klubovima na osvojenim nagradama,posebno klubovima Krimeja i Skurinje.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content