Umirovljenici i njihove političke stranke

Apr 28, 2014 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika, okupio je članstvo svoje stranke iz istočnog dijela Rijeke, u prostoriji MO Krimeja dana 24.04.2014. godine.

Predsjednik Hrelja je održao skup kako bi se pokrenulo članstvo stranke i kako bi što više utjecali na svoju okolinu da izađu na izbore za Parlament EU. Glavni cilj mu je bio da preferencijalnim glasovima osigura mjesto predstavnici HSU u Europskom parlamentu. Također je vrlo dobro objasnio zašto je važno da HSU bude u Hrvatskom saboru.

Hrelja na Krimeji II

Na pitanje zašto je dopunsko osiguranje povećano s 50,oo kuna na 70,00 kuna za umirovljenike i ostale koji su na to imali pravo. Odgovorio je: “Po evropskim propisima svaka javna usluga mora svima biti jednako dostupna i po istoj cijeni.“  To mnogi umirovljenici nisu znali. Postavlja se pitanje: zašto se naša javna TV i radio nisu potrudili da ih na odgovarajući način upoznaju. Danima vrte neke nebuloze pojedinaca za koje ocjenjuju da su politički interesantne. Tako gledateljima i slušateljima ne preostaje ništa drugo nego da ih ne slušaju i ne gledaju.

Hrelja na Krimeji I

Interesantan je i podatak zastupnika Hrelje da 15 umirovljeničkih stranaka žele u Sabor. Naprosto je nevjerojatno kako mnogi, bez obzira na godine života, misle kako su oni bogom dani da ovu zemlju učine bogatom.

Toliku navalu za ulazak u Sabor, posebno umirovljenika, povukle su zastupničke mirovine. Sva sreća da ih je ova koalicija ukinula, pa se možemo nadati da će to prestati.

A bilo bi krasno kada bi u Saboru bili samo zastupnici koji žele učiniti ovu Hrvatsku bogatom. Kad je već lijepa neka bude i bogata.

Tomislav Baran

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Za koliko predstavnika za EU parlament se treba glasovani?

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content