Upisi u tečajeve stranih jezika za školsku godinu 2015/2016

Nov 6, 2015 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Učenje za 3. dob

Matica umirovljenika grada Rijeke otvara prijave za tečajeve stranih jezika.

Prijave počinju od ponedjeljka, 9.11.2015. i traju do četvrtka, 10.12.2015. Primat će se svakog tjedna od ponedjeljka do četvrtka od 8:00 do 11:00 sati u Matici, na adresi Kružna 5. Petkom nećemo primati prijave. Članovi koji će u tom vremenu biti odsutni, obrazac za prijavu mogu preuzeti ovdje. Preuzeti i ispunjeni obrazac mogu poslati u Maticu putem e-pošte na adresu udruga_umirovljenika@ri.t-com.hr ili putem faxa na broj 051/319-055, zaključno s 10.12.2015. u 11:00 sati. Članovi koji se tako prijave, imaju mogućnost doći u Maticu i ispuniti test do 29.1.2016. Ako do tada ne ispune test u Matici, prijava postaje nevažeća. Prilikom prijave članovima je u interesu na obrascu navesti broj mobitela i e-mail jer će tijekom tečaja SMS i e-mail porukama dobivati poruke vezane uz tečaj.

9

Prijaviti se mogu svi članovi Matice umirovljenika grada Rijeke s uplaćenom članarinom za 2015. godinu i to za engleski, njemački ili talijanski jezik. Moguće se prijaviti samo za jedan strani jezik. Ako se neki član prijavi za više jezika, sve prijave će se smatrati nevažećima.
Prijave studenata i umirovljenih profesora koji će kao predavači volontirati na tečaju primamo do 31.1.2016. Na temelju broja prijavljenih volontera, u ponedjeljak 8.2.2016. na oglasnoj ploči i internet stranici objavit ćemo grupe polaznika. Prijave volontera se dogovaraju u suradnji s Filozofskim fakultetom u Rijeci, a svi profesori koji žele volontirati za penziće, posebno umirovljeni, dobrodošli su nam se javiti.
Kao i proteklih godina, tečajevi će se održavati na adresi Verdieva 11, 2. kat, u centru Rijeke. Termini tečajeva su različiti, ovisno o raspoloživosti studenata i vrijeme održavanje može biti u bilo kojem dijelu dana.

1

Prilikom prijave, članovi će odmah dobiti test za izabrani jezik i imati najviše 30 minuta za ispunjavanje. Na temelju rezultata testa, članovi će biti raspoređeni u grupe na tečaju. Potpuni početnici ne moraju ispunjavati test, već je dovoljno predati prazan papir sa svojim imenom i prezimenom. Ako budete upisani, to znači da ćete krenuti s grupom u kojoj će biti potpuni početnici i koja će raditi na apsolutnim osnovama stranog jezika. Matica niti jednom prijavljenom članu ne garantira upis i prilikom selekcije vodit će se niže navedenim kriterijima.
Prednost pri upisu će imati dugoročni volonteri Matice te članovi koji još nisu bili polaznici tečaja, odnosno oni koji su do sada sudjelovali u manje tečajeva. Nakon što uvažimo taj kriterij, ostali polaznici će biti primljeni tako da adekvatno popunimo grupe prema pokazanom predznanju.

Sve i svašta 157

Članovi imaju osobnu odgovornost provjeriti upisne liste na oglasnoj ploči Matice ili na internet stranici i od ponedjeljka 8.2.2016. do petka 19.2.2016. potvrditi sudjelovanje uplatom 100,00 kuna. Matica neće pozivati članove i obavještavati ih o upisima. Ako član ne izvrši uplatu do petka 19.2.2016., smatrat ćemo da je odustao od tečaja i na upražnjeno mjesto pozvat ćemo drugog člana prema navedenim kriterijima. Uplatu u ime člana može izvršiti neka druga osoba.
Tečaj počinje početkom ožujka, najvjerojatnije u tjednu od 7.3.2016. i traje do početka lipnja, u ukupnom fondu od 25 sati. Tjedno će se održavati dva školska sata u obliku blok sata u trajanju od 90 minuta.

Drago nam je da učite u trećoj životnoj dobi i želimo vam dobru zabavu tijekom šeste godine provođenja tečajeva u Matici!

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content