Za ljubav godine nisu važne

Feb 20, 2013 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Najpoznatija teorija o nastanku Valentinova potječe iz Rima. Još dok je kršćanstvo bilo potpuno nova i mlada religija, živio je svećenik Valentin.Tadašnji car, Klaudije I., naredio je svim vojnicima da se ne smiju ženiti ili zaručivati jer je držao da se vojnici neće htjeti boriti u njegovim ratovima, već će radije ostajati kod kuće sa svojim obiteljima. Svi svećenici odlučili su poštovati ovu carevu odluku, pa nisu više htjeli vršiti sam obred vjenčanja.

Međutim, svećenik po imenu Valentin oglušio se na carevu odluku i počeo je potajno održavati ceremonije vjenčanja svih mladih parova koji su to željeli, sve dok ga vlasti nisu ulovile i bacile u tamnicu. 14. veljače svećeniku Valentinu odrubili su glavu. Nedugo nakon smrti narod ga je proglasio svecem, a kada se u Rimu učvrstilo kršćanstvo, svećenstvo je odlučilo spojiti blagdan Luperkalija i smrt Svetog Valentina u jedan. Odredili su da će se novi praznik slaviti 14. veljače, na dan Valentinove smrti, a ime su mu dali u spomen na ovog sveca..

Eto zašto slavimo Valentinovo… naravno i mi penzići….

DSCN0046  IMG_5704
Članovi Kluba starijih osoba “Vežica” na praznik Valentinova družili su se sa svojim starijim sugrađanima u Mjesnom odboru Belveder. Domaćin druženja bio je Klub  starijih osoba  Doma za starije i nemoćne osobe “Kantrida” Belveder – Kozala. Prigodni program bio je naravno na temu Valentinova…, a naši muški članovi dobili su srdašca za izabranice svog srca.

Uz muziku, ples dobru kapljicu i veselo društvo zabava je potrajala do kasnih večernjih sati…

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Povijest piše priče,ali ljubav je uvijek tu među nama.Ovo druženje za Valentinovo je bilo lijepo,veselo,a iskrice ljubavi pojavile su se međe penzićima.Muški članovi poklonili su srca svojim izabranicama,bez bojazni da će im netko odrubiti glavu…
    Enza (klub Belveder-Kozala)

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content