Zajednički program Klubova umirovljenika u muzeju

Mar 20, 2014 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Naša aktivnost oko suradnje sa Muzejom moderne suvremene umjetnosti u Rijeci završava dana  5.4.2014 god. zatvaranjem izložbe na temu starijih osoba „Ekstravagantne godine“. Istog dana, s početkom u 18:00 sati u prostoru Muzeja Dolac 1, bit će ujedno održana priredba koju već neko vrijeme pripremamaju klubovi umirovljenika, uz organizaciju Kluba Zamet.

DSCN0371

Na poziv svim klubovima starijih osoba i klubovima umirovljenika grada Rijeke, odazvalo se njih sedam čiji su članovi pripremili zajednički program.

Učestvuju:

Klubovi Matice umirovljenika grada Rijeke

  • klub Centar sa svojom uspješnom muzičkom sekcijom i Ljijanom Majer-Pejnović koja čita stihove
  • klub  Krimeja i Marica Radović kao pripovjedačica humoreski
  • klub Podvežica  sa muzičko-scenskom grupom,voditeljica Meri Maržić

DSCN0352

Klubovi starijih osoba Doma Kantrida:

  • klub Belveder sa dobro poznatim pjevačkim zborom
  • Klub Bulevard, solo nastup Zvonimira Maratovića na gitari
  • Klub Potok sa malim novo okupljenim zborom a Vidojka Cerniar čita stihove njihove članice Marije Šenk
  • klub Zamet, Savka Kolundžič sa svojim stihovima te plesna grupa  „Zametske rožice“ i koreografkinja Elizabeta Prelovac

Članovi tih klubova odazvali su se i na prijedlog Muzeja da odaberu temu i umjetnine iz njihove Zbirke. Tako smo na temu „Žena kroz godine“ odabrali dvadesetak slika i skulptura, a izložba je otvorena od 24.3.2014 do 5.4.2014.

DSCN0369

Bilo je to za nas jedno novo i nadasve zanimljivo iskustvo. Ujedno smo pokazali  interes i aktivnost starijih osoba te se nadamo dugotrajnijoj suradnji s Muzejem.

Organizator, Klub Zamet, zahvaljuje se Matici umirovljenika grada Rijeka na podršci i pomoći, ravnatelju Slavenu Tolju i stručnim suradnicima Muzeja kao i svim učesnicima programa.

Predsjednica Kluba Zamet Skorupan R

Tajnica Kluba Zamet Minić M

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Hvale vrijedna inicijativa.a kako će naši penzići realizati svoje uloge u programu to ćemo tek vidjeti.D ođite u što većem broju i svojim prisu stvom dajte im podrškuN adam se da će to biti još jedno lijepo druženje Unapred se radujem.Srdačan pozdrav organizatorima ZADA S.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content