Završen je proljetni ciklus Sveučilišta za 3. dob

May 29, 2017 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava, Učenje za 3. dob

Otvorenjem izložbe polaznica i polaznika Tečaja kiparstva te podjelom potvrda o pohađanju, završen je proljetni ciklus predavanja Sveučilišta za 3. dob.Sveučilište za 3 dob u suradnji s Gradom Rijekom i Gradom Opatijom, provodi Sveučilište u Rijeci.

Ovogodišnji proljetni ciklus pohađalo je ukupno 62 polaznica i polaznika, a uz tečaj kiparstva, održao se i ciklus predavanja o arheološkoj baštini sjevernog Jadrana pod vodstvom Palme Karković-Takalić, mag. archeol. s Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta te ciklus predavanja o emocijama pod vodstvom dr. sc. Asmira Gračanina s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta.

Tečaj kiparstva bio je namijenjen svim zainteresiranima, starijim od 55 godina bez obzira na dosadašnje iskustvo u umjetničkom izražavanju. Radom u manjoj grupi ostvario se mentorski pristup, a kreativni je rad pod vodstvom doc. art. Darije Žmak Kunić i Dražena Vitolovića s Akademije primijenjenih umjetnosti, rezultirao izložbom.

Podsjetimo, u programu Sveučilišta za treću dob dosad je sudjelovalo preko 600 polaznica i polaznika, a riječ je o neformalnom obrazovanju namijenjenom starijima od 55 godina, sa završenom srednjom školom i više.

Jana Ažić

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content